Obavijesti

Sport

Komentari 61

Maestralan drugi lauf: Zubčić je uzeo 2. mjesto u Adelbodenu!

Maestralan drugi lauf: Zubčić je uzeo 2. mjesto u Adelbodenu!
4

Najbolji hrvatski skijaš nakon prve je vožnje veleslaloma bio treći, a odličnom drugom vožnjom popeo se stepenicu više. Pobijedio je Pinturault, a treći je završio Marco Odermatt

Prije godinu dana na stazi Chuenisbärgli prvi je put stao na pobjedničko postolje u Svjetskom kupu. Godinu dana poslije opet je tamo, opet je drugi i opet, nema sumnje, najavljuje žestoku borbu za mali Kristalni globus.

Najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić (27) u petom je veleslalomu sezone u Adelbodenu, prvome od dva uzastopna u tom švicarskom skijalištu, osvojio novih 80 bodova. Nije bio previše zadovoljan nakon prve vožnje, zaostajao je 97 stotinki, ali bilo je dovoljno za treće mjesto.

POGLEDAJTE VIDEO: Zubo hladan kao špricer za vrijeme potresa

Pokretanje videa...

Zubčić potres 00:29

Ispred njega se, osim neprikosnovenog Pintraulta, ugurao tek Marco Odermatt, domaći adut, i to za stotinku. Ali Filip je u drugoj dodao gasa i ostavio dotad vodećeg Norvežanina Aleksandera Aamodta Kildea sekundu i sedam stotinki!

Na koncu je i Odermatt morao priznati Zubi da je bolji. Bio je sedam stotinki sporiji i završio treći, a Pinturault bio neki drugi svijet i pobijedio sa sekundu i četiri stotinke boljim vremenom, najboljim i u drugoj vožnji.

Alpine Skiing - Men

Zubčić u poretku veleslalomaša ostaje treći s 288 bodova i smanjio je zaostatak za vodećim Odermattom na 62 boda, ali mu je Pinturault odmaknuo na 52 boda više. U ukupnom poretku Zubčić je skočio dva mjesta i sad je četvrti, s točno 200 bodova zaostatka za vodećim Pinturaultom.

POGLEDAJTE 24 PITANJA S FILIPOM ZUBČIĆEM:

Novi obračun na rasporedu je već u subotu od 10.30 i 13.30. Bit će to posljednji veleslalom prije konca veljače i prilika da se Zubo još više približi prvom mjestu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Svjetski skijaški kup (M), veleslalom 13.15 , Švicarska, Adelboden
Sortiranje događaja
14.09

Uh, još samo Alexis Pinturault. Hoće li to biti prvo ili drugo mjesto za Zubčića? Držite dah... Francuz je na startu imao čak 97 stotinki bolje vrijeme i povećava to do sredine staze i u završnici... I ulazi u cilj sa sekundom i četiri stotinke boljim vremenom od Zubčića.

Filip je drugi, novo postolje, novo drugo mjesto još jednom!

14.07

Kreće Odermatt, vodeći u poretku veleslaloma. Imao je samo stotinku prednosti na startu, Zubo će ipak završiti ispred njega! Najmanje drugo mjesto za Filipaaaa!

14.05

Kreće Filip Zubčić! Ni Ford nije mogao skinuti Kildea. Zubo na startu ima 84 stotinke prednosti...

I kako stišće, 1,19 sekundi nakon prvog prolaza! Ne gubi prednost ni na drugom, 1,12 sekundi u minusu. I na zadnjem prolazu 1,07 sekundi prednost... I daaaaaaaaaa, prvo mjesto sa 1,17 sekundi prednosti!

Auuu, kakva vožnja našeg skijaša! Ostali su još Odermatt i Pinturault. Drugo vrijeme druge vožnje za našeg majstora.

14.01

Justin Murisier drugi, dvojica Švicaraca su zasad u Top 3.

13.57

Još jedan Norvežanin ulazi u Top 5, Nestvold-Haugen je četvrti s 48 stotinki zaostatka.

Komentari 61