To je to što me zanima!

Kritike Čačiću su zaslužene, ali što je s razvikanim igračima?!

Mateo Kovačić u hrvatskoj reprezentaciji ima 38 nastupa, a znate li koliko je zabio golova? Jedan, samo jedan i to protiv slabašnog Gibraltara u prijateljskoj utakmici u Varaždinu 2015. godine
Vidi originalni članak

Izbornik je uvijek prvi na udaru.

Tako je to s trenerima. Kritike Anti Čačiću su zaslužene, to nitko ne spori, ali što je s igračima?! Što je s našim razvikanim zvijezdama? Često sam i sam bio kritičan prema Luki Modriću zbog njegovih partija u reprezentaciji. Često za to nije bilo razloga, a Luki se nakon Kosova i Turske doista mora skinuti kapa.

Kako je samo vukao "kockaste" naprijed, ali nije mogao sam. Modrić je valjda 15 puta protiv Turaka donio lopte do 16 metara, a tamo nam je nedostajala prava egzekucija. Da su svi bili upola kao Luka, Turska bi pala i mi bi praktički već danas tražili smještaj za Rusiju.

Podbacili su mnogi. Primjerice, stalno se priča o tome kako Josip Pivarić ne može igrati u prvih 11 reprezentacije. Svi se slažemo kako Piva nije klasa, to nije sporno, ali protiv Kosova i Turske novi bek kijevskog Dinama nije bio naš najslabiji igrač. Ni izbliza nije bio naš najslabiji igrač. Realno, ostavio je puno bolji dojam od Šime Vrsaljka, koji igra u većem klubu i u jačoj ligi.

Pivarić je ove sezone još praktički bez pravog nastupa, od njega u ove dvije utakmice nismo očekivali čuda, ali smo zato puno više očekivali od Šime. Imao je puno prilika i protiv Kosova i protiv Turske. Pokušavao je centrirati. Da, samo pokušavao. Danijel Subašić je kod gola morao puno bolje reagirati. Lovren i Vida su dopustili da im turski napadač nakon prvog udarca ostane sam, ali stoperski dvojac ostavio je dobar dojam u ove dvije utakmice. Uostalom, Vida je bio i spasitelj protiv Kosova.

Puno je veći problem u veznom redu i napadu. Mateo Kovačić u hrvatskoj reprezentaciji ima 38 nastupa, a znate li koliko je zabio golova? Jedan, samo jedan i to protiv Gibraltara u prijateljskoj utakmici u Varaždinu. Od toga su gola prošle dvije godine i tri mjeseca. Doista, Mateo premalo daje u dresu reprezentacije.

Stalno očekujemo taj njegov bljesak, stalno se nadamo kako će to biti njegov dan, a nikako da ga dočekamo. Podbacio je na Islandu, protiv Kosova je izašao iz igre, baš kao i protiv Turske. Imao je i veliku priliku protiv Turaka. Promašio je zicer, ali veći je problem od toga što je nakon te prilike nestao. Nije se mogao sastati s loptom idućih 20-ak minuta.

Podbacio je Kova, podbacio je i Milan Badelj. Više smo u ovim utakmicama očekivali i od Ivana Perišića. Nije ni Ivan bio pravi, promašivao je. Marcelo Brozović igra po sistemu toplo-hladno. Zna Broz oduševiti kao protiv Islanda u Zagrebu, ali onda odigra utakmicu s dvadeset nelogičnih rješenja. Ni Nikola Kalinić protiv Turaka nije bio pravi. Previše je hrvatskih igrača podbacilo u utakmicama protiv Kosova i Turske da bismo došli do šest ili do barem četiri boda.

Moramo najviše biti kritični prema Mateu Kovačiću. Od veznjaka Reala s razlogom očekujemo više. Čekamo njegovu vrhunsku partiju u reprezentaciji već mjesecima, godinama. Nikako da je dočekamo. Valjda će Kova biti pravi protiv Finske i Ukrajine. On jednostavno mora proigrati. Za kraj se još malo moramo osvrnuti i na suđenje.

Zapravo je nevjerojatno kako nas je Viktor Kassai "pokrao". Penal i crveni karton i čisti prekršaj na Mandži prije turskoga gola. Sve bi bilo drugačije da je svirao penal i da su Turci ostali s deset igrača. Turcima su suci vratili čim su se požalili na svoj tretman i greške protiv Ukrajine u Kijevu. Valjda će i nama nešto vratiti.

Idi na 24sata

Komentari 199

  • anto.bosnjak1@chello.at 06.09.2017.

    Sramota da je ostavio Brozovica u igri cijeli mec izgubio svaku loptui duele.Sad se vidi da ga se Inter sa pravom zeli rijesiti.

  • bozzika 06.09.2017.

    Zašto Modrić i Kovačić nisu zajedno a Rakitića staviti tamo što je u Sevilli igrao a napad,igra Kalinić koji je priznao da nije u odličnoj formi i tek je promjenio klub dok Kramarić koji trpa sjedi i čeka priliku na klupi,MJENJAJU IZBORNIKA SAD ILI NEMA SVJETSKOG ZA NAS!!!!!!

  • bozzika 06.09.2017.

    Da bi vam vratili treba se žaliti i tražiti kao i Marcelo,a o tome kako igrači igraju je najodgovorniji izbornik kao i o njihovom motivu,ovaj kako sad izgleda kao bratić od Stjepana Mesića,dva kivija nema pojma niti o igri a niti motivirati,u početku smo pobijedili Kosovo 5 ili 6 nula a sada jedva do pobjede došli što znači da će mo protiv Finaca možda do boda samo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare