Obavijesti

Sport

Komentari 199

Kritike Čačiću su zaslužene, ali što je s razvikanim igračima?!

Kritike Čačiću su zaslužene, ali što je s razvikanim igračima?!
2

Mateo Kovačić u hrvatskoj reprezentaciji ima 38 nastupa, a znate li koliko je zabio golova? Jedan, samo jedan i to protiv slabašnog Gibraltara u prijateljskoj utakmici u Varaždinu 2015. godine

VIDEO

Izbornik je uvijek prvi na udaru.

Tako je to s trenerima. Kritike Anti Čačiću su zaslužene, to nitko ne spori, ali što je s igračima?! Što je s našim razvikanim zvijezdama? Često sam i sam bio kritičan prema Luki Modriću zbog njegovih partija u reprezentaciji. Često za to nije bilo razloga, a Luki se nakon Kosova i Turske doista mora skinuti kapa.

Kako je samo vukao "kockaste" naprijed, ali nije mogao sam. Modrić je valjda 15 puta protiv Turaka donio lopte do 16 metara, a tamo nam je nedostajala prava egzekucija. Da su svi bili upola kao Luka, Turska bi pala i mi bi praktički već danas tražili smještaj za Rusiju.

Podbacili su mnogi. Primjerice, stalno se priča o tome kako Josip Pivarić ne može igrati u prvih 11 reprezentacije. Svi se slažemo kako Piva nije klasa, to nije sporno, ali protiv Kosova i Turske novi bek kijevskog Dinama nije bio naš najslabiji igrač. Ni izbliza nije bio naš najslabiji igrač. Realno, ostavio je puno bolji dojam od Šime Vrsaljka, koji igra u većem klubu i u jačoj ligi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Što vi kažete?

Posted by 24sata Sport on 5. rujna 2017

Pivarić je ove sezone još praktički bez pravog nastupa, od njega u ove dvije utakmice nismo očekivali čuda, ali smo zato puno više očekivali od Šime. Imao je puno prilika i protiv Kosova i protiv Turske. Pokušavao je centrirati. Da, samo pokušavao. Danijel Subašić je kod gola morao puno bolje reagirati. Lovren i Vida su dopustili da im turski napadač nakon prvog udarca ostane sam, ali stoperski dvojac ostavio je dobar dojam u ove dvije utakmice. Uostalom, Vida je bio i spasitelj protiv Kosova.

Puno je veći problem u veznom redu i napadu. Mateo Kovačić u hrvatskoj reprezentaciji ima 38 nastupa, a znate li koliko je zabio golova? Jedan, samo jedan i to protiv Gibraltara u prijateljskoj utakmici u Varaždinu. Od toga su gola prošle dvije godine i tri mjeseca. Doista, Mateo premalo daje u dresu reprezentacije.

Stalno očekujemo taj njegov bljesak, stalno se nadamo kako će to biti njegov dan, a nikako da ga dočekamo. Podbacio je na Islandu, protiv Kosova je izašao iz igre, baš kao i protiv Turske. Imao je i veliku priliku protiv Turaka. Promašio je zicer, ali veći je problem od toga što je nakon te prilike nestao. Nije se mogao sastati s loptom idućih 20-ak minuta.

Podbacio je Kova, podbacio je i Milan Badelj. Više smo u ovim utakmicama očekivali i od Ivana Perišića. Nije ni Ivan bio pravi, promašivao je. Marcelo Brozović igra po sistemu toplo-hladno. Zna Broz oduševiti kao protiv Islanda u Zagrebu, ali onda odigra utakmicu s dvadeset nelogičnih rješenja. Ni Nikola Kalinić protiv Turaka nije bio pravi. Previše je hrvatskih igrača podbacilo u utakmicama protiv Kosova i Turske da bismo došli do šest ili do barem četiri boda.

Moramo najviše biti kritični prema Mateu Kovačiću. Od veznjaka Reala s razlogom očekujemo više. Čekamo njegovu vrhunsku partiju u reprezentaciji već mjesecima, godinama. Nikako da je dočekamo. Valjda će Kova biti pravi protiv Finske i Ukrajine. On jednostavno mora proigrati. Za kraj se još malo moramo osvrnuti i na suđenje.

Zapravo je nevjerojatno kako nas je Viktor Kassai "pokrao". Penal i crveni karton i čisti prekršaj na Mandži prije turskoga gola. Sve bi bilo drugačije da je svirao penal i da su Turci ostali s deset igrača. Turcima su suci vratili čim su se požalili na svoj tretman i greške protiv Ukrajine u Kijevu. Valjda će i nama nešto vratiti.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 199
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića