To je to što me zanima!

Kršio je propise kod Zagreba pa kasnio na kontrolu, kaznili ga. Englez sletio s ceste i izvukao se

Finac Kalle Rovanpera vodi nakon četiri od 20 brzinskih ispita ispred Otta Tanaka i Craiga Breena, a Neuville je morao gurati auto do servisnog centra pa su ga kaznili s 40 sekundi
Vidi originalni članak

Iako se činilo da je prva polovica prvog natjecateljskog dana WRC Croatia Rallyja završila dobro za Belgijca Thierryja Neuvillea (Hyundai), koji je po ulasku u cilj četvrtog brzinskog ispita bio drugi u ukupnom redoslijedu, na povratku u servisni centar u Zagrebu dogodio se novi obrat.  

Naime, Neuville i njegov suvozač Martijn Wyaeghe imali su tehničkih problema s automobilom te su ga morali gurati do servisnog centra u koji su zakasnili četiri minute na vremensku kontrolu. To kašnjenje im je donijelo vremensku kaznu od 40 sekundi te je belgijska posada pala na četvrto mjesto u ukupnom redoslijedu.

Thierry Neuville ranije je imao incident na zagrebačkoj obilaznici kad ga je kamera snimila kako nepropisno, preko pune crte pretječe jedan automobil na izlasku za Lučko.

U prvoj etapi od Malog Lipovca do Grdanjaca Britanac Gus Greensmith izletio je s ceste i završio na brdu, ali uspio je iskontrolirati auto i vratiti se na cestu, a gledatelji su to pozdravili ovacijama.

Poslijepodnevni dio programa, u kojem će natjecatelji ponoviti četiri jutarnja brzinska ispita, započinje u 15.05 sati.

Od najavljenih 66 posada na startu se jutros našlo njih 63, a među njima je bilo sedam iz Hrvatske. Najbolje je plasiran Niko Pulić (Škoda Fabia) koji je u klasi RC2 na 23. mjestu od 26 automobila u toj konkurenciji, a ukupno je na 40. mjestu.

Ivan Siladić (Ford Fiesta Rally3) je na 46. mjestu, a odmah iza njega su Martin Ravenščak (Ford Fiesta Rally4) i Vilim Prodan (Renault Clio Rally4). Tinejdžer Jan Pokos (Ford Fiesta) je ukupno 50., a Krešimir Ravenščak (Ford Fiesta Rally4) zauzima 52. mjesto. Željko Magličić (Ford Fiesta) je morao odustati na trećem brzinskom ispitu zbog kvara na automobilu.

WRC Croatia Rally - redoslijed nakon 4 od 20 brzinskih ispita
1. Kalle Rovanpera (FIN/Toyota GR Yaris Rally1)     37:20.6 minuta
2. Ott Tanak (EST/Hyundai i20 N Rally1)               +47.3
3. Craig Breen (IRS/Ford Puma Rally1)                 +49.2
4. Thierry Neuville (BEL/Hyundai i20 N Rally1)        +52.5
5. Gus Greensmith (VB/Ford Puma Rally1)             +1:23.2
6. Oliver Solberg (ŠVE/Hyundai i20 N Rally1)        +1:36.2
7. Takamoto Katsuta (JAP/Toyota GR Yaris Rally1)    +1:57.4
8. Elfyn Evans (VB/Toyota GR Yaris Rally1)          +2:01.9

Idi na 24sata

Komentari 3

  • ivan87nx 24.04.2022.

    da i?a dok tatini sineki u bemburama i mečkama ubijaju po Hr,onda nikome ništa....

  • njin3008 22.04.2022.

    Lik očigledno nije skužio da mu je izlaz desno , uspio u zadnji čas prestić i vi od toga odmah pravite dramu . Pa nama treba sva natjecanja oduzet kad od avega radimo hajku

  • Nemam korisnicko ime 22.04.2022.

    zna da se kod nas smije divljati po cesti

Komentiraj...
Vidi sve komentare