To je to što me zanima!

Veličanstvena predstava hrv. nogometa: Dinamo i Rijeka su podijelili bodove na Maksimiru!

Derbi "za prste polizati". Dinamo i Rijeka odigrali su na Maksimiru fantastičnu utakmicu koja je završila podjelom bodova. Dvaput su vodili 'modri', a jednom i gosti...
Vidi originalni članak

Da je netko slavio u ovom derbiju, ne bi to bilo nepošteno, ali svakako razočaravajuće za gubitničku momčad. Dinamo i Rijeka remizirali su (3-3) u fantastičnom derbiju, predivnoj slici hrvatskog nogometa.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

PLAVI KUT Dinamo primio tri gola doma u prvom dijelu poslije 25 godina, HNL postaje sve veći problem...

Očekivali smo borbenu i izjednačenu utakmicu, ali to smo ubrzo zaboravili. Dino Perić doveo je Dinamo u vodstvo u 8. minuti nakon 'glavometa' u šesnaestercu Labrovića. 'Modri' su krenuli po drugi gol i bili puno bolja momčad na terenu, a onda ih je ih Issah Abass polio 'hladnim' tušem kada je u 22. minuti spektakularno zabio u dalje rašlje Livakovićeva gola. 

Lovro Majer doveo je Dinamo u novo vodstvo u 33. minuti nakon što je fino prebacio Labrovića. Doduše, pomogao mu je i sretni odbijanac od stative.

VIDEO Je li ovo Liga prvaka ili HNL!? Pogledajte golčine s derbija...

A onda je opet na scenu nastupio Abass. Ganac je dobio loptu na Dinamovoj polovici nakon pogreške 'modre' obrane i iz još teže pozicije pogodio na isto mjesto i skinuo još ono paučine koliko je ostalo nakon prvog gola.

Za preokret do kraja prvog poluvremena pobrinuo se Josip Drmić u 43. minuti. Napadač Rijeke ljevicom je pogodio pokraj nemoćnog Livakovića. Veliku senzaciju i drugi poraz Dinama u prva tri kola spriječio je Labrović kada je na isteku 60. minute katastrofalno reagirao na jedan ubačaj. Golman Rijeke izbio je loptu do Oršića koji je laganim golom postavio konačan rezultat.

Bilo je do kraja utakmice još prilika na obje strane, ali golova nije. Rijeka je zahvaljujući kiksu Osijeka protiv Slaven Belupa ostala na čelnoj poziciji Prve HNL sa sedam bodova, dok je Dinamo osvojio četvrti bod i nalazi se na petom mjestu.

Idi na 24sata

Komentari 442

  • pero5 02.08.2021.

    utakmica je bila loša što se tiče kvalitete igre...da nije bilo katastrofalnih grešaka vratara rijeke i nekih dinamovaca kao majer, utakmica bi bila živa dosada...e sad, ako je znak kvalitetne utakmice što su golovi padali nakon početničkih grešaka i reakcija, onda ne znam što više reći...

  • netko009 02.08.2021.

    Vec nisam siguran el igra petkovic u dinamu??

  • 01.08.2021.

    Labrović odlican golman samo treba malo iskustva. Danasnja utakmica ga je izbacila iz takta nakon prvog gola zato nije dobro odradio ostatak utakmice.

Komentiraj...
Vidi sve komentare