To je to što me zanima!

Rijeka nokautirala Dinamo i prošla u polufinale Kupa!

Rijeka je u dramatičnoj utakmici srušila Dinamo 3-1 i prošla u polufinale Kupa! Zabijali su Drmić, Obregon i Murić, a jedini gol za 'modre' zabio je Tolić
Vidi originalni članak

Nogometaši Rijeke plasirali su se u polufinale Hrvatskog kupa svladavši kao gosti u četvrtfinalu na stadionu u Maksimiru branitelja naslova Dinamo sa 3-1 (2-0).

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Riječani su veliku prednost ostvarili "blitzkriegom" od 27. do 30. minute kada su mrežu domaćih tresli Jorge Obregon i Josip Drmić, a u nastavku je za Dinamo smanjio Marko Tolić u 73. minuti, da bi Robert Murić u sedmoj minuti nadoknade pogodio praznu mrežu za potvrdu prolaska.

Gosti s Kvarnera kaznili su previsoko postavljenu domaću obranu i poentirali iz brzih protunapada. U 27. minuti Ampem je prihvatio loptu na desnoj strani riječkog napada, poslao odličnu dijagonalu za Obregona koji se lakoćom riješio Šutala i prizemnim udarcem sa 12-13 metara pogodio donji lijevi kut Zagorca.

Samo tri minute potom previše prostora iza svojih leđa ostavio je Moharami, pa se po lijevom krilu Rijekina napada sjurio Vukčević i zatim poslao prizemni ubačaj na peterac gdje je najbrže reagirao Drmić i pospremio loptu u mrežu.

Mogao je Dinamo uzvratiti na isti način u drugom poluvremenu. Pritisak domaćih urodio je pogotkom za smanjenje na 1-2 u 73. minuti. Ivanušec je izveo udarac iz kuta, Andrić je prebacio loptu glavom s prve na drugu vratnicu gdje se našao Tolić te je gostujuća obrana ipak kapitulirala.

Tri minute nakon izjednačenja Oršić je imao dva "zicera" za poravnanje, no prvo je njegov udarac glavom s dva metra s gol-linije odbio Smolčić, lopta se vratila do Oršića koji je odmah pokušao i nogom, ali je pogodio gredu.

U sedmoj minuti sudačke nadoknade Dinamo je imao udarac iz kuta, svi igrači su došli u kazneni prostor Rijeke, nakon više odbijanja lopta je došla na nogu Ademiju koji je pucao s pet metara, ali Labrović je bravurono obranio. Uslijedio je protunapad Rijeke, Murić je krenuo prema praznom golu jer je i Zagorac došao na skok pred gostujuća vrata i iz velike blizine zakucao loptu u prazan gol.

Rijeka se tako pridružila Gorici, Hajduku i Osijeku koji su se još ranije plasirali u polufinale, Gorica je u utorak boljim izvođenjem 11-eraca izbacila Istru 1961, Hajduk je također u utorak sa 6-3 kao gost nadigrao Lokomotivu, dok je Osijek ranije u srijedu u svom Gradskom vrtu boljim izvođenjem 11-eraca sa 5-4 svladao Slaven Belupo. 

Idi na 24sata

Komentari 705

  • 02.12.2021.

    Od kad je Dinamo potpisal sponzorski ugovor sa PSK kladionicom,odjedanput je pocel jako lose igrati,odma izgubil u prvom kolu od slavena. Pa me ne cudi ako su sve tekme namjestene da PSK i Dinamo podijele lovu na stetu i gubitak naslova prvaka.

  • 02.12.2021.

    Dinamu puno sreće i uspjeha u Europi , a Rijeka neka osvoji domaći kup.

  • mario164 01.12.2021.

    volim kad je agregat u problemima. sad je kriv mamić, blažičko, Hajduk , rijeka. još kad ga Hajduk namaže !!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare