Obavijesti

Sport

Komentari 705

Rijeka nokautirala Dinamo i prošla u polufinale Kupa!

Rijeka nokautirala Dinamo i prošla u polufinale Kupa!
11

Rijeka je u dramatičnoj utakmici srušila Dinamo 3-1 i prošla u polufinale Kupa! Zabijali su Drmić, Obregon i Murić, a jedini gol za 'modre' zabio je Tolić

Nogometaši Rijeke plasirali su se u polufinale Hrvatskog kupa svladavši kao gosti u četvrtfinalu na stadionu u Maksimiru branitelja naslova Dinamo sa 3-1 (2-0).

Pokretanje videa...

Damir Krznar nakon Genka 03:23

Riječani su veliku prednost ostvarili "blitzkriegom" od 27. do 30. minute kada su mrežu domaćih tresli Jorge Obregon i Josip Drmić, a u nastavku je za Dinamo smanjio Marko Tolić u 73. minuti, da bi Robert Murić u sedmoj minuti nadoknade pogodio praznu mrežu za potvrdu prolaska.

Dinamo i Rijeka sastali se u četvrtfinalu hrvatskog nogometnog kupa

Gosti s Kvarnera kaznili su previsoko postavljenu domaću obranu i poentirali iz brzih protunapada. U 27. minuti Ampem je prihvatio loptu na desnoj strani riječkog napada, poslao odličnu dijagonalu za Obregona koji se lakoćom riješio Šutala i prizemnim udarcem sa 12-13 metara pogodio donji lijevi kut Zagorca.

Samo tri minute potom previše prostora iza svojih leđa ostavio je Moharami, pa se po lijevom krilu Rijekina napada sjurio Vukčević i zatim poslao prizemni ubačaj na peterac gdje je najbrže reagirao Drmić i pospremio loptu u mrežu.

Dinamo i Rijeka sastali se u četvrtfinalu hrvatskog nogometnog kupa

Mogao je Dinamo uzvratiti na isti način u drugom poluvremenu. Pritisak domaćih urodio je pogotkom za smanjenje na 1-2 u 73. minuti. Ivanušec je izveo udarac iz kuta, Andrić je prebacio loptu glavom s prve na drugu vratnicu gdje se našao Tolić te je gostujuća obrana ipak kapitulirala.

Tri minute nakon izjednačenja Oršić je imao dva "zicera" za poravnanje, no prvo je njegov udarac glavom s dva metra s gol-linije odbio Smolčić, lopta se vratila do Oršića koji je odmah pokušao i nogom, ali je pogodio gredu.

Dinamo i Rijeka sastali se u četvrtfinalu hrvatskog nogometnog kupa

U sedmoj minuti sudačke nadoknade Dinamo je imao udarac iz kuta, svi igrači su došli u kazneni prostor Rijeke, nakon više odbijanja lopta je došla na nogu Ademiju koji je pucao s pet metara, ali Labrović je bravurono obranio. Uslijedio je protunapad Rijeke, Murić je krenuo prema praznom golu jer je i Zagorac došao na skok pred gostujuća vrata i iz velike blizine zakucao loptu u prazan gol.

Rijeka se tako pridružila Gorici, Hajduku i Osijeku koji su se još ranije plasirali u polufinale, Gorica je u utorak boljim izvođenjem 11-eraca izbacila Istru 1961, Hajduk je također u utorak sa 6-3 kao gost nadigrao Lokomotivu, dok je Osijek ranije u srijedu u svom Gradskom vrtu boljim izvođenjem 11-eraca sa 5-4 svladao Slaven Belupo. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Hrvatski nogometni kup, četvrtfinale 18.30 , Maksimir, Zagreb
Dinamo
Tolić 73'
1 : 3
Rijeka
Obregon 27', Drmić 30', Murić 90+8'
Sortiranje događaja
KRAJ

KRAJ! Rijeka ide u polufinale Kupa!

U sjajnoj utakmici Riječani su srušili Dinamo i izbacili ga u četvrtfinalu. To znači kako 'modri' ove sezone neće braniti trofej u Kupu. 

Zabijali su Obregon i Drmić, smanjio je Tolić, a pobjedu je potvrdio Murić. Riječani su i prije dvije sezone srušili hrvatskog prvaka u četvrtfinalu te tada su i osvojili Rabuzinovo sunce...

90+8'

Gooooooooooooooooooooooooool! Murić potvrđuje pobjedu Rijeke i plasman u polufinale Kupa! Svi dinamovci, uključujući golmana Zagorca, došli su na posljednji skok. Upravo golman Dinama je spustio loptu glavom nakon kornera, lopta je došla do Ademija koji je bio na prvoj stativi, opalio je po golu, ali Labrović je to čudesno obranio. Riječani su jurnuli u kontru, a kako je gol bio prazan, Murić je mirno zabio u praznu mrežu za konačnih 3-1!

90+6'

Ristovskiiiiiiii. Kakva šansa za Dinamo. Pucao je s ruba šesnaesterca, ali lopta je fijuknula pored desne stative. 

90+5'

Silni ubačaji se nisu isplatili. Riječki stoperi to sve čiste. 

90+2'

Perić ulazi u igru, ali kao napadačka opcija. Izašao je Oršić. Kod Rijeke je izašao Selahi, a ušao Escoval. Tomić želi ojačati obrambeni blok. 

Komentari 705