To je to što me zanima!

Kulešević: Odmah sam pao u nesvijest, jedva sam preživio

Bila je to jako teška ozljeda s neizvjesnim ishodom, prisjetio se Ivica Kulešević nesreće na utakmici Osijeka i Inkera 1994. godine. Bjelica i on zajedno su odrastali, a u nedjelju će biti na suprotnim stranama
Vidi originalni članak

S Kuleševićem sam odrastao, živjeli smo zgradu do zgrade. Drago mi je da je dobio šansu i da je iskorištava na ovakav način, rekao je Nenad Bjelica u najavi nedjeljnog derbija Dinama i Osijeka.

Šef nogometne škole i trener Osijeka Ivica Kulešević (49) nešto je manje od dvije godine stariji od sugrađanina Bjelice (48). Mimoišli su se u Gradskom vrtu u ratnim godinama. Bjelica je 1993. za rekordnih 750.000 njemačkih maraka preselio u španjolski Albacete.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Godinu potom Kulešević je počeo igrati za Osijek, a u utakmici protiv zaprešićkog Inkera pretrpio stravičnu ozljedu koja je mogla biti kobna.

- Uh, kad se toga samo sjetim... Stvarno sam jedva preživio. Igor Čalo zakačio me laktom po glavi i odmah sam pao u nesvijest. Bila je to jako teška ozljeda s neizvjesnim ishodom - rekao je Kulešević za SN.

DERBI U MAKSIMIRU 'Kuleševića sam znao još kao dijete, ali pobjeđujemo Osijek'

Dugo mu je trebalo da se vrati nogometu.

- Operiran sam i oporavak je potrajao. Tek nakon 13 mjeseci liječnici su mi dali zeleno svjetlo za početak treninga. Trebalo je vremena da se vratim nogometu - dodao je.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Bjelica i Kulešević odrasli su zajedno na osječkom Sjenjaku.

- Bili smo jako dobri. Igrali smo zajedno, ali razišli smo se u karijeri. Kad sam ja ušao u momčad, on je već bio otišao u Albacete, a kad se vratio, ja sam otišao drugim putem. Jedan drugoga poštujemo i drago mi je da Bjelko niže uspjehe. Čestitam na rezultatima i njemu i Dinamu - rekao je Kulešević i dodao:

- Nikad nismo igrali jedan protiv drugoga, ali tako je to u nogometnom profesionalnizmu. Nenad je bio jako talentiran igrač, a takav je i kao trener. Ali nije sve u talentu, on je i velik radnik, vrijedan i uvijek odmjeren. Sve je uspjehe koje postiže itekako zaslužio.

NOVI STADION "BIJELO-PLAVIH" Diže se osječka ljepotica! Hrpa betona uskoro će biti novi dom

Stisak ruke osječkih "lega" uoči početka derbija u 17.30 na Maksimiru (Arena Sport 3) bit će, dakle, doista poseban.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • pegla4 27.10.2019.

    Sretno slavonci

Komentiraj...
Vidi sve komentare