To je to što me zanima!

Kumrić je 'ostavkom' zaslužio čak Hajdučko srce, dajte mu ga!

Za Dinamo se potpisuje jer se želi, za Hajduk, ha, ako se baš ne može u Dinamo. Ali što čovjeka tjera da bude predsjednik Hajduka? Pa to je gore nego biti brazilski izbornik, šanse za preživljavanje su manje, a nagrada, bude li ikakve, teško da je vrijedna rizika
Vidi originalni članak

Predsjednik i trener Hajduka i trener Dinama mogu se samo nadati da će konj progovoriti.

Kralj pita čovjeka može li za godinu dana konja naučiti govoriti. Ne može. Ubije ga. Pita drugog. Ne može. Ubije i njega. Pita desetog. Može. Možda kralj umre, možda shvati da je nemoguće, pa ga poštedi, a možda i konj progovori.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Kralj je u Dinamu Mamić, u Hajduku su, koliko god pojam bio i određen i neodređen, navijači, a konj koji govori je rezultat.

Hajduk još od Štimčevog doba nije klub za koji bi igrač potpisao samo da drugi dan ili za pedeset godina može reći da je - igrao za Hajduk. A od Mamićeve ere nije ni najbolji izlog za prodaju. Kao što rekoh, za Dinamo se, kakav god Mamić bio, potpisuje jer se želi, za Hajduk, ha, ako se baš ne može u Dinamo. No, ako smo motivaciju igrača riješili, fakat je pitanje što čovjeka tjera da bude predsjednik Hajduka. Pa to je gore nego biti brazilski izbornik, šanse za preživljavanje su manje, a nagrada, bude li ikakve nagrade, teško da je vrijedna rizika.

Recimo da je ambicija. Plus ideja da postoji pukotina kroz koju bi se ideja, vizija!, mogla provući usprkos modelu upravljanja. OK, dalmatinsko dijete sanja da izlazi na prepuni Poljud i u sudačkoj nadoknadi Dinamu zabija gol za naslov, pa neka odrastao čovjek sanja da baš on bude predsjednik koji će dalmatinskoj djeci i kupljenima sa strane stvoriti uvjete da Dinamu zabiju gol u sudačkoj nadoknadi ili pobijede 5-0 i da Hajduk osvoji naslov nakon, hm, koliko ono godina.

Nažalost, u Hajdukovoj situaciji gotovo da je najbolji mogući Brbićev potez bio ostavka, razlog skoro da je nevažan. A postoji li alarm zbog kojeg bi kralj možda promijenio ponašanje, redefinirao zadatak da konj progovori, Kumrićeva "ostavka" prije nego je i proglašen pobjednikom natječaja mogla bi poslužiti. Možda je tim potezom zaslužio Hajdučko srce.

Biti trener Dinama, ako nije Vaha pokazao je Bjelica, još i ima smisla. Postoji pukotina kroz koju se možeš provući prije nego te Mamić smijeni, možeš čak i za vlastitu karijeru napraviti mnogo. Ali, doista, što može predsjednik Hajduka?

Idi na 24sata

Komentari 5

  • utorkaši 25.10.2020.

    Promjeniti model upravljanja klubom. Ne može ulica voditi klub. Većinski vlasnik grad Split odnosno gradonačelnik mora povući potez. No za to treba imati hrabrosti i odvažnosti.

  • franjojelecj412@gmail.com 24.10.2020.

    Jad i bijeda na zalost svih nas.

  • 24.10.2020.

    Uvik bija teški hajdukovac, ali zadnjih 10 godina a pogotovo zadnje dvi želim svima koji njime upravljaju pa tako i samom klubu sve najgore. Pa jebate, da danas od srama ne moš reć da navijaš za taj klub (evo ne mogu mu ni ime više napisat)

Komentiraj...
Vidi sve komentare