To je to što me zanima!

Lazio je čudo! Inzaghi naslov uzeo s Bokšićem, ide po drugi

Lazio je pobijedio i Juventus i Inter. A Inter je u Serie A izgubio dvaput - od Juventusa i Lazija. Ono što Rimljanima treba da naprave senzaciju, uzmu scudetto, jest: da ne padaju na 'malim' utakmicama
Vidi originalni članak

Lazio je okrenuo 0-1 sa Interom, pobijedio i preskočio Nerazzurre na tablici. Nakon dva desetljeća nebesko-plavi dio Rima osjeća da je nešto posebno u zraku. Nakon generacije Bokšića, Verona, Mancinija i Neste opet se sanja: scudetto!

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Koja je Lazijeva tajna? Kontinuitet struke u Simoneu Inzaghiju te moćni potezi Uprave. Nisu to skupa pojačanja nego sposobnost da se zadrži najbolje koje već imaš. U Lazijevu slučaju: Sergej Milinković-Savić, Luis Alberto i Ciro Immobile.

Lazio nije izgubio 19 utakmica zaredom. Ima 14 pobjeda u zadnjih 16 utakmica. Ima dva boda više od Intera i samo bod manje od lidera Juventusa. Lazijev simbol je orao. Lazio leti. Inače, kad je Lazio uzeo zadnji scudetto S.Inzaghi je bio jedan od napadača!

LAZIO - INTER 2-1 Brozović i ekipa pali na treće mjesto Serie A! Lazio je slavio

A što se trokuta Inter-Lazio-Juventus tiče: Lazio je pobijedio i Juventus i Inter. A Inter je u Serie A izgubio samo dvaput - od Juventusa i Lazija. Ono što Rimljanima treba da naprave senzaciju i favoritima uzmu scudetto jest: da ne padaju na 'malim' utakmicama.

Simone Inzaghi trebao je biti privremeno rješenje u finišu sezone 2015/16. Klub je potom doveo Bielsu. 'Ludi' Argentinac je potpisao pa otišao nakon tjedan dana. Lazio se vratio Inzaghiju, a ostalo je povijest: jedan Kup, dva Superkupa i - borba za drugi naslov u povijesti kluba. I to baš na 120. rođendan!

SCUDETTO BEZ GRUDNJAKA Anna Falchi: Kad Lazio pobijedi ja se skinem, godine su nebitne

I još samo jedna 'ne-vijest' tj. trivija iz Serie A za pomalo 'bolesne' fanatike: u utakmici Cagliari-Napoli po drugi put se dogodilo da u Serie A igrač nastupi u gradu u kojem je ime aerodroma jednako njegovom prezimenu.

Za Napoli je igrao Eljif Elmas, zračna luka se zove Cagliari Elmas. Prije 35 godina na utakmici Bari-Lecce igrao je Marino Palese, a aerodrom u Bariju koji danas nosi ime pape Karola Wojtyle tada se zvao - Aeroporto Palese.

 
Idi na 24sata

Komentari 11

  • magicmushrooms 18.02.2020.

    Pregrist cu i to samo da netko vise makne Famillia Agnelli Club di Malverzatione Juventus ....FORZA ROMA PER SEMPRE

  • domagoj264 18.02.2020.

    Teško !! Juve to nažalost uzima🙄

  • Firefox_1 18.02.2020.

    Nije Lazio nikakvo čudo, već je Serie A barem tri stepenice ispod La Lige ili Premier L.

Komentiraj...
Vidi sve komentare