To je to što me zanima!

Le Figaro o Danijelu Subašiću: On je simbol čvrstoće Monaca

Danijel Subašić zalog je za budućnost Monaca, on je stup njegove obrane i simbol čvrstoće. Zbog njega se mogu nadati polufinalu Lige prvaka, piše novinar Le Figara
Vidi originalni članak

Danijel Subašić jedna je od najvažnijih karika momčadi Monaca. Tako će biti i večeras u prvoj četvrtfinalnoj utakmici Lige prvaka u Torinu, gdje momčad iz Kneževine ide na noge talijanskom prvaku Juventusu.

"Subašić, simbol monegaške čvrstoće",  napisale su najstarije francuske dnevne novine Le Figaro (1826.) u najavi okršaja na Juventus Areni.

"Želi li ostvariti uspjeh u Torinu, Monaco svoju igru treba temeljiti na čeličnoj obrani iza koje je njihov junak Danijel Subašić. 'Bianconeri' imaju napadačkih mogućnosti, posebice s Carlosom Tévezom, ali su gotovo neprobojni u obrani. Primili su tek 15 golova u 30 utakmica i na dobrom su putu da obore rekord po najmanjem broju primljenih golova u sezoni Serie A (20, 2011./2012.)", piše novinar Le Figara Cyrille Haddouche.

Spektakularni refleksi i visoka klasa

S druge strane, Monaco je kao trećeplasirani sastav prvenstva i četvrtfinalist Lige prvaka svoju sezonu temeljio na čvrstoj obrani, što nije uvijek uzbudljivo gledati, ali Leonardo Jardim briljira s taktičkim rasporedom u veznom redu i obramebenom odgovornošću, tvrdi autor koji potom posebno hvali hrvatskog reprezentativnog golmana:

"Hrvatski golman pomaže u svom djelokrugu, pouzdan je kod visokih lopti i ima spektakularne reflekse koji momčadi daju na nepropusnosti. Subašić je omogućio Monacu prolazak protiv Arsenala u uzvratu osmine finala obranivši pet udaraca, uključujući i onaj odlučujući u samoj završnici (izvadio loptu s gol-crte, op.a.). Ta je izvanredna obrana sumirala sezonu ovog golmana visoke klase."

Došao u anonimnosti, a istisnuo finaliste SP-a

Le Figaro piše kako je Subašiću kao 30-godišnjaku trebalo vremena da uhvati vrhunsku formu te da njegova izdanja ne prolaze previše zapaženo u Europi, ali ne i u klubu koji je produžio ugovor s njim do 2019. godine.

"On je zalog za budućnost koji je došao u anonimnosti, a istisnuo iz momčadi Sergija Romera i Maartena Stekelenburga, finaliste SP-a 2014. odnosno 2010. Subašić je stup Monaca i obrambenog sustava."

Čuvar Monacovih šansi za polufinale

Hrvatski reprezentativni golman ima drugi najbolji postotak obrana u Ligi prvaka (90,5 posto) iza Miguela Ángela Moye iz Atlética (94,1 posto). Diskretan je u medijima ne ističe se u svlačionici, napominje novinar.

"Monaco ima jedan jedini poraz u prvenstvu u posljednjih 17 utakmica, a primio je tek pet golova, što najbolje govori o kvaliteti hrvatskog golmana koji će biti na prvoj crti obrane kako bi sačuvao Monacove šanse da se kvalificira u polufinale Lige prvaka. Ta misija nije nepromostiva jer je klub primio tek četiri gola u Europi ove sezone, zbog čega zasluge najviše idu Subašiću", zaključuje Haddouche.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • Joker 🃏 14.04.2015.

    Ajmo Subašiću

  • Mthesecond 14.04.2015.

    Ja ga pamtim još dok je igrao u Zadru i tamo se već pokazao kao kvalitetan golman,onda je prešao u Hajduk pa je tamo imao i svijetlih,ali i loših epizoda i onda je potiho prešao u taj Monaco (dok su još bili drugoligaši mislim ) i nije se dalo za naslutiti da će postati ovo što je danas,golman svjetske klase može se slobodno reći...Pravi boom u karijeri je napravio...Što se tiče duela s Juventusom rekao bih da su šanse za prolazak 60/40% u korist Juventusa...Ako Subašić bude imao svoj dan mogu se nadati nečemu,ako ne,ne piše im se dobro...Juve je svakako favorit...

  • Realist23 14.04.2015.

    a jeste vise naporni sa subasicem

Komentiraj...
Vidi sve komentare