To je to što me zanima!

Leeds na milimetar od Premier lige! Bilić mora čuvati 2. mjesto

Marcelo Bielsa lani je zapeo u play-offu, a sad mu samo ludi rasplet može uzeti naslov u Championshipu i povratak u elitu nakon 17 godina. WBA će morati obraniti drugo mjesto ili će u nezgodni play-off
Vidi originalni članak

Šesnaest je godina prošlo otkad je Leeds United zadnji put igrao u Premiershipu. Malo stariji poznavatelji nogometa sjetit će se dvojca Alan Smith - Mark Viduka koji je harao Otokom, a nova generacija pod vodstvo Marcela Bielse napokon će se tamo gotovo sigurno i vratiti.

"Bijeli" su prošle godine zapeli nadomak raja, nakon trećeg mjesta u Championshipu zapeli su u play-offu, a pobjedom nad posljednjim Barnsleyem u četvrtak (1-0) do matematičke potvrde dijeli ih samo jedan bod u zadnja dva kola. Jedini gol na utakmici zapravo je bio autogol Michaela Sollbauera u 28. minuti.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Takav rasplet uvelike utječe i na West Bromwich Albion naših Slavena Bilića i Filipa Krovinovića koji će vrlo teško do prvog mjesta jer zaostaju pet bodova. Ali i drugo jamči izravan plasman u Premiership i nagradu od 200 milijuna funti i Hrvati će je svim silama pokušati zadržati.

Planove će im pokušati pomrsiti Brentford koji ima samo bod manje pa mora dočekati još jedan kiks West Bromwicha i ganjati pobjede kako bi ga prestigao. Prvi ispit za WBA je već u petak, gostovanje kod 20-plasiranog Huddersfielda koji se bori za ostanak, a onda i domaća utakmica protiv 16. QPR-a koji je ostanak već osigurao.

S druge strane, Brentford će u subotu gostovati kod Stokea koji je praktički siguran u ostanak u drugoj ligi, a prvenstvo će u posljednjem kolu, koje svi igraju u srijedu od 20.30, zaključiti na svom terenu protiv vjerojatno otpisanog Barnsleya.

Bilić će s dvije pobjede sigurno osigurati Premiership, a možda će mu trebati i manje ako se Brentford negdje posklizne. Tko god završi treći, morat će u zeznuti play-off, gdje bi, kako sad stvari stoje, igrao protiv Cardiffa u polufinalu, a u drugom bi se za finalni meč na Wembleyu borili Fulham i Nottingham Forest.

Leeds, pak, može završiti na trećem mjestu samo u ludom raspletu u kojem gubi obje preostale utakmice (protiv Derby Countyja u nedjelju pa Charltona u srijedu), a dvije pobjede ostvare i WBA i Barnsley. Tad bi Bilić bio prvak, a Leeds morao u play-off zbog lošije gol-razlike od Barnsleya.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • egzekutor još jači 16.07.2020.

    gotovo sam siguran da će Luzer, nakon što je imao 15 bodova više od trećeplasiranog, i slijedeće godine igrati drugu ligu.....ako u međuvremenu na njegovom dupetu ne odsjedne jubilarna deseta cipela....

  • savec 16.07.2020.

    Kakve veze ima gol razlika između Leedsa i Barnsleya?

  • pobjednik_ 16.07.2020.

    Slaven Bilic u svojoj trenerskoj karijeri ima osvojenih trofeja isto kao i ja. Dakle nula hahaha nevjerojatno koja prevara od trenera

Komentiraj...
Vidi sve komentare