Obavijesti

Sport

Komentari 10

Leeds na milimetar od Premier lige! Bilić mora čuvati 2. mjesto

Leeds na milimetar od Premier lige! Bilić mora čuvati 2. mjesto

Marcelo Bielsa lani je zapeo u play-offu, a sad mu samo ludi rasplet može uzeti naslov u Championshipu i povratak u elitu nakon 17 godina. WBA će morati obraniti drugo mjesto ili će u nezgodni play-off

VIDEO

Šesnaest je godina prošlo otkad je Leeds United zadnji put igrao u Premiershipu. Malo stariji poznavatelji nogometa sjetit će se dvojca Alan Smith - Mark Viduka koji je harao Otokom, a nova generacija pod vodstvo Marcela Bielse napokon će se tamo gotovo sigurno i vratiti.

"Bijeli" su prošle godine zapeli nadomak raja, nakon trećeg mjesta u Championshipu zapeli su u play-offu, a pobjedom nad posljednjim Barnsleyem u četvrtak (1-0) do matematičke potvrde dijeli ih samo jedan bod u zadnja dva kola. Jedini gol na utakmici zapravo je bio autogol Michaela Sollbauera u 28. minuti.

Pokretanje videa...

00:05

Takav rasplet uvelike utječe i na West Bromwich Albion naših Slavena Bilića i Filipa Krovinovića koji će vrlo teško do prvog mjesta jer zaostaju pet bodova. Ali i drugo jamči izravan plasman u Premiership i nagradu od 200 milijuna funti i Hrvati će je svim silama pokušati zadržati.

Planove će im pokušati pomrsiti Brentford koji ima samo bod manje pa mora dočekati još jedan kiks West Bromwicha i ganjati pobjede kako bi ga prestigao. Prvi ispit za WBA je već u petak, gostovanje kod 20-plasiranog Huddersfielda koji se bori za ostanak, a onda i domaća utakmica protiv 16. QPR-a koji je ostanak već osigurao.

S druge strane, Brentford će u subotu gostovati kod Stokea koji je praktički siguran u ostanak u drugoj ligi, a prvenstvo će u posljednjem kolu, koje svi igraju u srijedu od 20.30, zaključiti na svom terenu protiv vjerojatno otpisanog Barnsleya.

Bilić će s dvije pobjede sigurno osigurati Premiership, a možda će mu trebati i manje ako se Brentford negdje posklizne. Tko god završi treći, morat će u zeznuti play-off, gdje bi, kako sad stvari stoje, igrao protiv Cardiffa u polufinalu, a u drugom bi se za finalni meč na Wembleyu borili Fulham i Nottingham Forest.

Leeds, pak, može završiti na trećem mjestu samo u ludom raspletu u kojem gubi obje preostale utakmice (protiv Derby Countyja u nedjelju pa Charltona u srijedu), a dvije pobjede ostvare i WBA i Barnsley. Tad bi Bilić bio prvak, a Leeds morao u play-off zbog lošije gol-razlike od Barnsleya.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
'Hajduk neće rezati troškove, Nikoličius mi se dopada, a navijački će me ponijeti u loži...'
NOVI PREDSJEDNIK

'Hajduk neće rezati troškove, Nikoličius mi se dopada, a navijački će me ponijeti u loži...'

Ivan Bilić naglasio: Novi trener nam je prioritet, a trener koji dođe mora se prilagoditi sustavu igre prve momčadi. Kao što mora napraviti i akademija