To je to što me zanima!

Legenda dolazi u Hrvatsku: Bubka gost atletskog saveza

Sergej Bubka 16. i 17. prosinca bit će gost Hrvatskog atletskog saveza te će u to vrijeme posjetiti Zagreb, Split i Dubrovnik. Ukrajinac je sada potpredsjednik IAAF-a
Vidi originalni članak

Legendarni ukrajinski skakač s motkom i još uvijek aktualni svjetski rekorder na otvorenom dolazi u Hrvatsku. Sergej Bubka (51) koji je trenutačno potpredsjednik svjetske atletske federacija (IAAF) bit će gost Hrvatskog atletskog saveza te će 16. i 17. prosinca posjetiti Split, Dubrovnik i Zagreb.

Čudesni Ukrajinac šesterostruki je uzastopni svjetski prvak, olimpijski pobjednik iz Seoula te europski prvak iz Stuttgarta '86. Veliki Bubka čak je 35 puta postavljao svjetski rekord, od čega 17 puta na otvorenom i 18 puta u dvorani te ga se s razlogom smatra najboljim skakačem s motkom svih vremena i svakako jednim od najboljih atletičara u povijesti.

Bubka i dalje drži svjetski rekord na otvorenom postavljen 31. srpnja 1994. kada je u Sestriereu preskočio 6,14 metara. A do ove godine držao je i rekord u dvorani. No nakon 21 godine srušio ga je Francuz Renaud Lavillenie.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • vojodoog 10.12.2014.

    80- tih godina prošlog stoljeća doping je bio na vrhuncu, samo nebo je bila granica, pogotovo u zemljama bivšeg SSSR-a.

  • exer55 10.12.2014.

    dobar čoek

Komentiraj...
Vidi sve komentare