To je to što me zanima!

Legenda Spursa u mirovini: Ma ne mogu više biti Tony Parker

Bivši francuski reprezentativac i NBA košarkaš Tony Parker (37) više se neće profesionalno baviti košarkom. Nakon 18 sezona u najjačoj svjetskoj ligi došlo je do zasićenja
Vidi originalni članak

Ni u najluđim snovima nisam mogao sanjati da ću doživjeti tako nevjerojatne trenutke u NBA-u i s francuskom reprezentacijom. Ali došlo je vrijeme za reći zbogom svemu tome, rekao je Tony Parker (37) i tako objavio kraj jedne velike košarkaške karijere. 

Najveći dio karijere francuski je košarkaš proveo u dresu San Antonio Spursa. Izabrali su ga kao 28. pick drafta 2001. godine, a on se ubrzo dobro aklimatizirao u momčad Gregga Popovicha. U dresu Teksašana proveo je 17 sezona i u svakoj od njih igrao je u playoffu. Osvojio je četiri naslova prvaka, a 2007. godine bio je MVP finala.

Svojevremeno je tvrdio kako će za San Antonio igrati 20 sezona te da će tako ući u društvo Kobea Bryanta i Dirka Nowitzkog, odnosno igračima koji su dva desetljeća proveli u nekoj NBA franšizi. No, prošle je godine otišao u Charlotte Hornetse.

- Naravno da sam htio igrati 20 sezona, mislim da i dalje mogu igrati. Imao sam dobru sezonu sa Hornetsima i bio sam zdrav, ali u isto vrijeme nisam vidio razlog zašto bih igrao 20 sezona - zaključio je Parker. 

U svojoj posljednjoj sezoni ulazio je s klupe kao zamjena Kembi Walkeru te u prosjeku imao 9.5 poena uz 3,7 asistencije na 56 utakmica koliko ih je odigrao. 

Idi na 24sata

Komentari 6

  • 12.06.2019.

    zbogom tony

  • mihic82 10.06.2019.

    Čuo da je Popovic otisao pa kaze idem ja sa kolegom, koja je to bila utakmica tamo neke 2000e u Zadru

  • Luka123456 10.06.2019.

    Gregg voli europljane i jedan od njih ih je napravio legendarnu karijeru

Komentiraj...
Vidi sve komentare