To je to što me zanima!

Legendarna tenisačica: Ukinite zabranu Rusima u Wimbledonu

Mislim da bi trebali dobiti bonuse. Neka igraju i dobiju svoj novac, kaže Billie Jean King
Vidi originalni članak

Bivša američka tenisačica Billie Jean King pozvala je organizatore Grand Slam turnira u Wimbledonu da ukinu zabranu ruskim i bjeloruskim igračicama da igraju na londonskom turniru.

- Radite kao drugi Grand Slam turniri. Život je prekratak - rekla je Billie Jean King novinarima u srijedu u Melbourneu na marginama Australian Opena.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

All England Tennis Club, organizator engleskog turnira, planira zadržati zabranu i ove godine, nakon što je donesena prošle godine zbog invazije Rusije na Ukrajinu.

- Mislim da bi trebali dobiti bonuse. Neka igraju i dobiju svoj novac - dodala je Billie Jean King, osvajačica 12 Grand Slam naslova.

Prošle godine, nakon pritiska vlade da uvede zabranu, Britanska teniska federacija (LTA) i All England Tennis Club zabranili su ruskim i bjeloruskim igračima sudjelovanje na Wimbledonu.

Pritom su ATP i WTA donijeli odluku da to izdanje Grand Slam turnira neće donijeti bodove za ranking ljestvice.

Ostala tri Grand Slam turnira, Australian Open, Roland-Garros i US Open, dopuštaju ruskim i bjeloruskim igračima da igraju, skupe svoje bonuse i svoje bodove, ali pod neutralnom zastavom.

Bjeloruskinja Arina Sabalenka, koja se u četvrtak kvalificirala za polufinale ženskog pojedinačnog turnira na Australian Openu, izjavila je nedavno da je isključenje ruskih i bjeloruskih igračica iz Wimbledona prošle godine bilo uzaludno i da se "stvarno nada" promjeni takve politike u ovoj godini.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • zelemamaje 25.01.2023.

    Politici nije misto u sportu !!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare