Obavijesti

Sport

Komentari 1

Legendarna tenisačica: Ukinite zabranu Rusima u Wimbledonu

Legendarna tenisačica: Ukinite zabranu Rusima u Wimbledonu

Mislim da bi trebali dobiti bonuse. Neka igraju i dobiju svoj novac, kaže Billie Jean King

VIDEO

Bivša američka tenisačica Billie Jean King pozvala je organizatore Grand Slam turnira u Wimbledonu da ukinu zabranu ruskim i bjeloruskim igračicama da igraju na londonskom turniru.

- Radite kao drugi Grand Slam turniri. Život je prekratak - rekla je Billie Jean King novinarima u srijedu u Melbourneu na marginama Australian Opena.

Pokretanje videa...

01:34

All England Tennis Club, organizator engleskog turnira, planira zadržati zabranu i ove godine, nakon što je donesena prošle godine zbog invazije Rusije na Ukrajinu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Mislim da bi trebali dobiti bonuse. Neka igraju i dobiju svoj novac - dodala je Billie Jean King, osvajačica 12 Grand Slam naslova.

Prošle godine, nakon pritiska vlade da uvede zabranu, Britanska teniska federacija (LTA) i All England Tennis Club zabranili su ruskim i bjeloruskim igračima sudjelovanje na Wimbledonu.

Pritom su ATP i WTA donijeli odluku da to izdanje Grand Slam turnira neće donijeti bodove za ranking ljestvice.

Ostala tri Grand Slam turnira, Australian Open, Roland-Garros i US Open, dopuštaju ruskim i bjeloruskim igračima da igraju, skupe svoje bonuse i svoje bodove, ali pod neutralnom zastavom.

Bjeloruskinja Arina Sabalenka, koja se u četvrtak kvalificirala za polufinale ženskog pojedinačnog turnira na Australian Openu, izjavila je nedavno da je isključenje ruskih i bjeloruskih igračica iz Wimbledona prošle godine bilo uzaludno i da se "stvarno nada" promjeni takve politike u ovoj godini.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...