To je to što me zanima!

Legendarni Balić ispijao kavu u Osijeku, obožavatelji ugrabili fotku s rukometnim Mozartom

Između vođenja napornih treninga legendarni Ivano ispijao je kavu u jednom osječkom kafiću sve dok prolaznici nisu primijetili da hodaju pokraj jedne od najvećih legendi hrvatskog rukometa
Vidi originalni članak

Nogomet ima Pelea i Maradonu, košarka Michaela Jordana, tenis Petea Samprasa, a rukomet - Ivana Balića! Legendarni hrvatski rukometaš sada obavlja dužnost pomoćnika izbornika Hrvoja Horvata.

Hrvatska rukometna reprezentacija trenutno se u Osijeku priprema za Europsko prvenstvo gdje će u okviru Croatia Cupa odigrati i dvije pripremne utakmice - protiv Bosne i Hercegovine te Rusije.

A između vođenja napornih treninga legendarni Ivano ispijao je kavu u jednom osječkom kafiću sve dok prolaznici nisu primijetili da hodaju pokraj jedne od najvećih legendi hrvatskog rukometa. Tada ih je razveselio pa su svi prisutni mogli ovjekovječiti trenutak s njime.

Balić je zbog svojih akrobatskih udaraca, dodavanja i finti prozvan 'rukometnim Mozartom' jer njega je na parketu bilo za užitak gledati. Karijeru je završio 2015. u najjačoj rukometnoj ligi svijeta, Bundesligi, u karijeri je igrao još za Split, Metković, Portland San Antonio, Zagreb i Atletico Madrid, a dvaput je proglašavan najboljim rukometašem svijeta.

Njegov doprinos hrvatskoj reprezentaciji i općenito razvoju rukometa u Hrvatskoj je nemjerljiv, a 'kauboje' je vodio do zlata na SP-u u Portugalu 2003. te sljedeće godine u Ateni na Olimpijadi, a u riznici trofeja posjeduje još i broncu iz Londona, srebra sa SP-ova u Tunisu i Hrvatskoj, dok je na Europskim prvenstvima dvaput osvajao srebro te jednom broncu. Prema anketi službene stranice Internacionalne Rukometne Federacije odnio je naslov najboljeg rukometaša svih vremena ispred Nikole Karabatića i Talanta Dujšebajeva.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • Stojan NEUM 03.01.2022.

    Ivano zamjeram ti što nisi utjecao na izbor igrača jer otpisani su jači od odabranih

  • VolbeatDbv 03.01.2022.

    genijalac...

  • DeGogi 03.01.2022.

    rukometni virtuoz i legenda.

Komentiraj...
Vidi sve komentare