To je to što me zanima!

Legendarni Belichick ponosno pokazao masku sa šahovnicom

Svjetski poznati NFL stručnjak, čiji su baka i djed prije 124 godine iz Draganića preselili u Ameriku, nakon utakmice protiv Houstona na licu je nosio masku s natpisom "Hrvatska"
Vidi originalni članak

New England pobijedio je u nedjelju u gostima Houston Texanse 25-22 u petom kolu nove sezone američkog nogometa, a trener Patriotsa Bill Belichick (69) pred kamere službene televizije NFL-a nakon utakmice pojavio se u hrvatskim obilježjima.

Belichick, koji je na klupi New Englanda već 21 godinu, imao je masku sa šahovnicom, zastavom Hrvatske i natpisom "Hrvatska".

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Iako je rođen u američkom Tennesseeju, njegovi djed i baka Ivan Biličić i Marija Barković porijeklom su iz Draganića, odakle su 1897. emigrirali "preko bare".

- U kući moje bake i djeda pa onda i kući mojih roditelja govorilo se hrvatski. Bili smo u Zagrebu, naravno posjetili i Draganić. Zajedno, cijela obitelj. Da vidimo i osjetimo od kuda potječemo, gdje su nam korijeni. Moj sin Stephen ima hrvatsku tetovažu na ruci, svima nam je to jako bitno - govorio je Bill u dokumentarnoj seriji Hrvatske televizije.

Posebno je bio ponosan za vrijeme Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji 2018.

- Sve u obitelji bilo je u znaku naše Hrvatske. Za svaku utakmicu "vatrenih" oblačili smo kockice i navijali. Posebno sam ponosan na fenomenalne hrvatske košarkaše koji su igrali ili još igraju u NBA-u. Hrvati su sportski narod i ponosan sam na hrvatske korijene - rekao je Belichick.

Osvojio je šest Super Bowlova, što je rekord američke lige. Mnogi ga smatraju jednim od najvećih trenera u povijesti NFL-a.

Idi na 24sata

Komentari 23

  • RedDoor 11.10.2021.

    Iako mi ne pratimo američki nogomet, u mjestu odakle potječe mogli su staviti neku ploču da se zna da je čovjek od tamo, što je priznanje čovjeku i atrakcija turistima ili neki mural napraviti.

  • FC Sheffield Thursday 11.10.2021.

    svi srbi bijeze od njega

  • daleko najjaci 11.10.2021.

    Oj Zagoro lijepa li si, Herceg Bosno zlatna ti si,New Englande srce ponosno 😄

Komentiraj...
Vidi sve komentare