To je to što me zanima!

Legendarni dr. Nemec napušta Vatrene: 'Bila mi je velika čast'

Smatram da je sada pravi trenutak za odlazak, koliko god da mi je teško napustiti aktualni stožer na čelu s izbornikom Dalićem nakon svega što smo napravili i doživjeli u Rusiji, rekao je dr. Nemec
Vidi originalni članak

Jedan je od najvećih stručnjaka na području sportske medicine, a posljednjih 20 godina bio je neizostavan član hrvatske nogometne reprezentacije. Čovjek koji je bio zaslužan za brojne sjajne izvedbe hrvatskih reprezentativaca prof. dr. Boris Nemec nakon točno 23 godine napušta vatreni stožer.

Uspjeh karijere mu je, bez sumnje, srebrna medalja s reprezentacijom na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

- Smatram da je sada pravi trenutak za odlazak, koliko god da mi je teško napustiti aktualni stožer na čelu s izbornikom Dalićem nakon svega što smo napravili i doživjeli u Rusiji. U fazi sam života kada trebam posvetiti više vremena obitelji, pa uz puno obveza koje imam u svojoj klinici nije lako pratiti i ritam reprezentacije. Uostalom, bio sam tu 23 godine, vrijeme je za nove snage - a u Hrvatskoj ima dosta sposobnih liječnika - rekao je doktor Nemec pa dodao:

- U nogometu sam od malih nogu i mogao sam samo sanjati da ću kao liječnik imati priliku toliko toga doživjeti s hrvatskom reprezentacijom. Zauvijek ću pamtiti dvije medalje sa svjetskih prvenstava u Francuskoj i Rusiji, ali i stotine utakmica, pobjeda i poraza, putovanja i druženja te brojne sjajne nogometaše, trenere i kolege s kojima sam radio. 

Boris Nemec nogometom se bavio od mladosti kao igrač, kasnije i kao savezni sudac. Karijeru nogometnog liječnika započeo je u nogometnom klubu Rijeka, a od travnja 1996. godine stalni je član stručnog stožera Vatrenih. Kao liječnik reprezentacije sudjelovao je na svim dosadašnjim europskim i svjetskim prvenstvima na kojima je nastupala hrvatska reprezentacija.

Osvajač je brončane medalje na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj 1998. godine te srebrne medalje na Svjetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine. Dobitnik je brojnih priznanja za svoj rad i doprinos medicini i sportu, uključujući i dva odlikovanja predsjednika Republike Hrvatske, stoji na službenoj stranici HNS-a.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • sena2 31.03.2019.

    Fantastican lijecnik rekao bih prije cudotvorac!Ja bi njemu dodijelio oscara za najboljeg lijecnika svijeta..Meni je napravio cudo i operirao me,a do tada sam mucio muku i imao bolove,kao i odbijenice od hzzo-a da se moze nesto medicinski napraviti u vezi mog stanja!Hvala velika

  • 30.03.2019.

    Nemojte zaboraviti pokojnog dr.Mladena Čepulića. Na slici.

  • pinjokin_1 30.03.2019.

    tko je sad ovaj lik iz nebuha?

Komentiraj...
Vidi sve komentare