To je to što me zanima!

Legendarni Mike bio je na vrhu, a sad ne može ni hodati: Znao sam spavati i s 15 žena dnevno

Teški treninzi i raskalašeni stil života utjecali su na njegovo zdravlje pa s 56 godina više ne može ni hodati. U zračnoj luci u Miamiju pojavio se u kolicima
Vidi originalni članak

Jedan od najboljih, ali i jedan od najosebujnijih boksača svih vremena. To je sve Mike Tyson (54). Čovjek je dominirao u ringu, ali i u privatnom životu. Bacao bi ljude po ringu, a onda bi poslije otišao na party, uživao u spolnim odnosima, alkoholu i kokainu. Plivao je u novcu i porocima, živio raskalašenim životom, a onda bankrotirao.

POGLEDAJTE VIDEO: Kako Tyson udara

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Za mnoge je jedan od najboljih teškaša svih vremena koji je krajem 80-ih bio nepobjediv, ali mnogi ga pamte kao pravog partijanera i čovjeka koji je uživao u svim blagodatima slave i novca. Ne samo uživao, već totalno pretjerao. Bankrotirao je i bio u zatvoru, pao na samo dno, ali uspio se od svega oporaviti. Barem u financijskom smislu.

Teški treninzi i raskalašeni stil života utjecali su na njegovo zdravlje pa s 56 godina više ne može ni hodati. U zračnoj luci u Miamiju pojavio se u kolicima. Već neko vrijeme muči ga išijas, zbog čega je morao prekinuti s treninzima, a sada ne može ni na noge.

Tyson je bio u nizu od čak 37 pobjeda zaredom, a onda ga je 1990. prizemljio Buster Douglas u jednom od najvećih iznenađenja ikada u povijesti boksa. No Mike je tada bio u svemu, samo ne u boksu. U meč je došao potpuno iscrpljen od droge i alkohola, a večer prije preminuo mu je otac.

- U mladosti sam bio prava zvijer s novcem. Razbacivao sam se na sve strane, partijao sam sa ljudima i j*****o im majke, sestre, rodice u istom trenutku. Bile su to lude orgije. Bio sam bolestan i nisam znao zašto je to tako. Mnogim djevojkama sam čak kupio automobile - opisuje Mike svoje ludosti iz mladosti. 

Bio je ovisan o seksu, alkoholu i drogi, a to ga je koštalo slobode. Zbog silovanja Desiree Washington je osuđen na zatvor, a kaznu je odslužio u Indianapolisu od 1992. do 1995. godine. No ta ga nije natjeralo da odustane od svojih užitaka. U autobiografiji 'Neispričana priča' je otkrio kako se u zatvoru toliko seksao da nije mogao hodati.

Prije odlaska u zatvor imao je toliko seksa da je spavao dnevno s po 15 žena što se kasnije nastavilo i u zatvoru. Tri je godine proveo tamo, a uspio je čak i zavesti ženu koja je bila savjetnica za borbu protiv droge.

Ponudio joj je 10.000 dolara za seks na što je ona pristala. Od tada ga je redovno posjećivala, a slatka 'praksa' se nastavila.

Jedan od njegovih najodanijih tjelohranitelja jednom je prilikom pokazao popis imena žena s kojim je Tyson spavao u životu. Brojka ide preko 1300. U nekim neobjavljenim pričama stoji da je Mike imao seks s Naomi Campbell u javnom WC-u na jednoj zabavi u New Yorku, a dok su se potajno družili, mir im je čuvao njegov menadžer.

- Vidio sam da Mike razgovora s djevojkom koja prekrasno izgleda. Nisam bio siguran o kome se radi, ali kada sam pogledao bolje, shvatio sam da je to bila Naomi Campbell. Mike mi je rekao da ide na WC, a potom je ona krenula s njim. Došao sam do vrata WC-a i tko god je htio ući od drugih ljudi, morao bi im govoriti da je zauzeto i da i ja čekam red - rekao je Mikeov menadžer Rory Holloway.

Jednom prilikom, dok je bio u zatvoru, 'tresla' ga je kriza pa je blagajnici ponudio novac samo da pristane spavati s njim. I to jer je bila jedina žena u zatvoru u tome trenutku.

Prije 11 godina dotaknuo je dno. Prebio je sedam prostitutki jer ga je uhvatila paranoja da će mu nešto ukrasti, a za sve su krivi kokain i morfij. 

- Ležao sam u krevetu u hotelu i pokušavao sam uvijek biti s nekim. Prostitutke, pas, samo da ne budem sam. To je stvarno mračno. Ja sam u hotelskoj sobi sa sedam prostitutki, a u meni marihuana, kokain, morfij, Viagra i viski - opisuje recept za katastrofu Tyson i nastavlja:

- A ja sam na samom dnu jer me hvata paranoja i pomišljam kako će me ove žene pokušati opljačkati i smjestiti mi. Počeo sam ih prebijati, bio sam na mračnom mjestu. Nisam im želio više dati svoje duše. To je moj demon, tu sam gdje jesam - zaključan, sam. Nitko mi ne govori da i ne radim previše - objasnio je 'Iron Mike'

Bila je to njegova životna prekretnica. Ostavio se nekih poroka, ali još uvijek voli uživati u lakim drogama.

Tyson se umirovio 2005. godine, a u međuvremenu je stigao bankrotirati i opet se obogatiti. Ponosni je proizvođač marihuane na svome ranču u Kaliforniji, a prije dvije godine opet se posvetio boksu. Tada je imao i meč protiv Roya Jonesa Jr-a, dominirao zastrašujućim udarcima, ali na kraju je ipak završilo remijem.

Objavljivao je na Instagramu svoje treninge, a sve je oduševio nevjerojatnom transformacijom. Od 'trbušine' i 'sala' pretvorio se u pravi dinamit. Najavljivao je povratak u ring, ali čini se da ništa neće biti od toga u skorije vrijeme. Više ne može ni na noge stati. 

POGLEDAJTE VIDEO: Najbolji Tysonovi nokauti

Idi na 24sata

Komentari 39

  • FokuMe 18.08.2022.

    Pa opet isti clanak...

  • žkime 18.08.2022.

    Ako si spavao dobro je,ali mislim da nisi oka sklopio.

  • sljastrava 18.08.2022.

    Laźov

Komentiraj...
Vidi sve komentare