To je to što me zanima!

Legendo, zaslužio si: Goran će biti primljen u Kuću slavnih!

Ponosan sam i ponizan što ću postati prvi član Kuće slavnih iz Hrvatske. Zahvalan sam odboru što me je izabrao i navijačima koji su mi dali glas u anketi, ali i onima koji su me podržali tijekom cijele karijere
Vidi originalni članak

Legendarni tenisač Goran Ivanišević (48) postat će prvi Hrvat koji će biti primljen u Kuću slavnih, objavila je ta organizacija u ponedjeljak.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Ovo je velika čast. Ponosan sam i ponizan što ću postati prvi član Kuće slavnih iz Hrvatske. Zahvalan sam odboru što me je izabrao i navijačima koji su mi dali glas u anketi, ali i onima koji su me podržali tijekom cijele karijere, osobito brojnim navijačima u Hrvatskoj. Počašćen sam i uzbuđen što sam Hall of Famer - rekao je Ivanišević.

Odigrao je 599 mečeva na ATP touru od 1991. do 2004. i osvojio 22 naslova, a cijeli svijet pamti kako je kao 125. igrač na ljestvici i s pozivnicom, iz četvrtog pokušaja u finalu, osvojio Wimbledon 2001. protiv Patricka Raftera.

Goran je i dvostruki osvajač olimpijske medalje 1992. (pojedinačno i u paru s Goranom Prpićem). S njim će 2020. godine u Kuću slavnih biti primljena i Španjolka Conchita Martínez (47), osvajačica Wimbledona 1994.

- Uzbuđeni smo što možemo pozdraviti Gorana i Conchitu u Kuću slavnih. Uz njihova postignuća na terenu i način predstavljanja sebe, svojih zemalja i naš sport, nedvojbeno su najbolji od najboljih i zaslužuju ovu najveću čast - rekao je predsjednik Međunarodne kuće slavnih Stan Smith.

Primanje će se održati 18. srpnja.

Idi na 24sata

Komentari 30

  • Veliki Meštar sviju hulja 28.01.2020.

    da je imao.bolje radne navike, imao bi i vecu karijeru i vise Grand slamova ali kbg

  • Neohumanist 28.01.2020.

    Crveni karton razini novinarstva 24sata. Spominjete Kuću slavnih kao da je to svjetski samorazumljiva činjenica, a nije. Pismen novinar bi objasnio o čemu je riječ, a ne samo drvio o tome kako je Goran uvršten u nešto što nije uopće jasno što jest.

  • vidum 28.01.2020.

    Gomila tenisača osvojila je Grand slam, ali nikad nisu imali karizmu Gorana Ivaniševića. NJegovim odlaskom sa scene, svijet tenisa postao je znatno siromašniji. Zbog njega i njegovih servisa odlazilo se na tenis. Tko je znao opaliti drugi servis preko dvjesto na sat i zabiti as? Na promidžbi bijelog sporta učinio je više od mnogih koji su bili rezultatski uspješniji.

Komentiraj...
Vidi sve komentare