To je to što me zanima!

Legendu Barce istražuju zbog sumnje u namještanje utakmica

Legenda kamerunske reprezentacije i aktualni predsjednik nogometnog saveza konkretno je optužen da je pomogao klubu Victoria United da uđe u elitni rang tamošnjeg nogometa
Vidi originalni članak

Bivši nogometaš Real Madrida, Barcelone, Intera i Chelseaja, Samuel Eto'o (42), optužen je za namještanje utakmica u drugoj kamerunskoj ligi, piše Guardian.

Legenda kamerunske reprezentacije i aktualni predsjednik nogometnog saveza konkretno je optužen da je pomogao klubu Victoria United da uđe u elitni rang tamošnjeg nogometa, a čitav slučaj se otvorio nakon što su u javnost izašle audiosnimke na kojima Eto'o navodno obećava pomoć. Eto'o je zanijekao umiješanost u slučaj, kao i predsjednik Victorije Valentine Nkwain, koji je kazao da to uopće nije njegov glas na snimci. Korupcijska mreža mogla bi uključivati više od 40 ljudi, pišu kamerunski mediji.

KOMENTIRA: IVAN PANDŽIĆ Plenkistan, ovdje u zatvor ide onaj tko korupciju otkrije

Na snimci je Eto'o navodno kazao Nkwainu da "postoje stvari koje se mogu učiniti" u vezi utakmice u kojoj je Victoria poražena 1-0, ali da mora biti vrlo diskretan.

- Ne brinite, dat ćemo vam vaša tri boda, a suca ćemo suspendirati. Opopo (nadimak Victorije) mora ići u prvu ligu. To je naš cilj. Ovo je naša federacija. Victoria United će ići gore - navodno Eto'o govori na audiosnimci.

KOMENTAR IVANA PANDŽIĆA Da je na snazi bio Lex AP, ne bi čuli istinu o Rimac i Žalac niti 'Što smo ćapnuli, ćapnuli smo'

Victoria United je u međuvremenu postala prvoligaš, a legenda afrička nogometa je nevina dok joj se ne dokaže suprotno.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare