To je to što me zanima!

Vidin gol za tatu: Bio si maher igre glavom. Evo, sad sam i ja

Tata mi je prije utakmice rekao da ću zabiti gol glavom, prenio sam to dečkima u svlačionici. I na kraju sam ga zabio, naravno da mi je najdraži u karijeri, kaže Vida
Vidi originalni članak

Počeo je kao tragičar, krivac za gol Ludogoreca, a završio kao junačina i spasitelj Dinama. Domagoj Vida zabio je za pobjedu 3-2 u posljednjim sekundama utakmice.

- Suigračima sam prije utakmice rekao da ću zabiti, a svi su se smijali. Pomislio sam ‘Dobro, vidjet ćete!’ - rekao je Vida, koji je s ocem Rudikom kao dječak stalno vježbao igru glavom.

- Ovo je gol za tatu. On je bio maher golova glavom, a evo, sad sam i ja - dodao je Vida koji je Dinamu donio 3. pretkolo Lige prvaka i moldavski Šerif.

Nedavno je zabio i Dinamu Kijev.

- I tad mi je nabacio Alispahić, mi smo dobitna kombinacija - kazao je Domagoj kojemu je najveći čestitar bio Ivan Kelava:

- Lako mu je zabiti kad sam ja odvukao četiri igrača. Svi su mene čuvali. Ha, ha...

Zbog crvenog protiv Lyona u Ligi prvaka prošle sezone Jerko Leko je propustio obje utakmice protiv Bugara. Na Maksimiru je proživljavao noćnu moru svakog igrača. Gledao je suigrače kako se muče, a nije im mogao pomoći.

Izgubio sam pet godina života na tribini, čini se da je opet upalila Čačićeva sreća, kaže Leko

- Hvala dečkima što su mi omogućili da i ove sezone igram u Europi. Ali izgubio sam pet godina života  - rekao je Leko, vjerojatni budući kapetan Dinama nakon odlaska Milana Badelja.

Iskusni Dinamov veznjak priznao je da je Čačića pratila sreća.

- Vjerovao sam da prolazimo sve do tamo negdje 88. minute, ali tada sam potonuo.Otkako je tu, Čačić još nije izgubio utakmicu. Izgleda da je opet upalila ta njegova sreća.

'Modri' su dobili oba gola iz prekida, a donedavno nesavladivi Ivan Kelava u tri je utakmice protiv ne pretjerano dojmljivih protivnika (Ludogorec, Inter, op.a.) dobio čak četiri gola. U posljednjem prekidu i on je otišao u kazneni prostor gostiju.

- Čuo sam da je sudac rekao "zadnja akcija", utrčao sam u kazneni prostor Ludogoreca, razgrnuo četvoricu Bugara i Vida je zabio - kaže Kelava te dodaje: 

Kažnjeni su jer nisu htjeli igrati nogomet nego se izležavati i trošiti vrijeme, kaže Vida

- Ovo mi je najdraža pobjeda u karijeri! Svi su nas već otpisali, a mi smo se vratili. Nije bilo lako, ali pokazali smo karakter. 

A Domagoj Vida obišao je cijeli stadion nakon pobjedničkog gola koji je 'modrima' donio novu sezonu u Europi.

- Rekao sam Kelavi "ti si nas dosad čupao, a sad ti ja malo vraćam". Red je bio da i ja jednom izvadim momčad - govorio je presretni Vida.

Kao i Leko na tribini, i Vida je pred sam kraj mislio da je gotovo, da su upropastili sezonu.

- Vidio sam da već dugo na semaforu stoji 90. minuta i malo me uhvatila panika, pomislio sam da je gotovo - pričao je Vida i osvrnuo se na bugarsku momčad:

- Čestitam im na htijenju, ali im zamjeram na prenemaganju i valjanju po terenu. I to im se, uostalom, osvetilo. Za to su bili kažnjeni, jer nisu željeli igrati nogomet, nego trošiti vrijeme.

Idi na 24sata

Komentari 30

  • MILF Hunter 26.07.2012.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • guslar 26.07.2012.

    Mamiću, zadnja prilika da se riješiš Čačića. Pazi da nas to nebude koštalo malo više. Naprijed Dinamo u dobru i u zlu.

  • gorski1 26.07.2012.

    gleda sam onaj cirkus od utakmice , pocupali su mi i najzadnji zivac , reka sam zeni , ovi bugarski cigani se sad samo valjaju i prenemazu , kradu vrime , al ima boga i platit ce to u zadnjim sekundama , tako i bi , a jes mi sad drago , ne samo radi dinama , vec da cigani dobiju ono sto su i zasluzili , ma nemores vjerovat koji je to narod , nimalo stida , a o ponosu da i ne govorimo , kralj Tomislav im je potuka njihova simeona i cijelu mu vojsku , a dinamo jucer ove ludogorce , 2:0 za Hrvate pa vi sad placite kolko ocete.

Komentiraj...
Vidi sve komentare