Obavijesti

Sport

Komentari 30

Vidin gol za tatu: Bio si maher igre glavom. Evo, sad sam i ja

Vidin gol za tatu: Bio si maher igre glavom. Evo, sad sam i ja
1

Tata mi je prije utakmice rekao da ću zabiti gol glavom, prenio sam to dečkima u svlačionici. I na kraju sam ga zabio, naravno da mi je najdraži u karijeri, kaže Vida

VIDEO

Počeo je kao tragičar, krivac za gol Ludogoreca, a završio kao junačina i spasitelj Dinama. Domagoj Vida zabio je za pobjedu 3-2 u posljednjim sekundama utakmice.

- Suigračima sam prije utakmice rekao da ću zabiti, a svi su se smijali. Pomislio sam ‘Dobro, vidjet ćete!’ - rekao je Vida, koji je s ocem Rudikom kao dječak stalno vježbao igru glavom.

- Ovo je gol za tatu. On je bio maher golova glavom, a evo, sad sam i ja - dodao je Vida koji je Dinamu donio 3. pretkolo Lige prvaka i moldavski Šerif.

Nedavno je zabio i Dinamu Kijev.

- I tad mi je nabacio Alispahić, mi smo dobitna kombinacija - kazao je Domagoj kojemu je najveći čestitar bio Ivan Kelava:

- Lako mu je zabiti kad sam ja odvukao četiri igrača. Svi su mene čuvali. Ha, ha...

Zbog crvenog protiv Lyona u Ligi prvaka prošle sezone Jerko Leko je propustio obje utakmice protiv Bugara. Na Maksimiru je proživljavao noćnu moru svakog igrača. Gledao je suigrače kako se muče, a nije im mogao pomoći.

Izgubio sam pet godina života na tribini, čini se da je opet upalila Čačićeva sreća, kaže Leko

- Hvala dečkima što su mi omogućili da i ove sezone igram u Europi. Ali izgubio sam pet godina života  - rekao je Leko, vjerojatni budući kapetan Dinama nakon odlaska Milana Badelja.

Iskusni Dinamov veznjak priznao je da je Čačića pratila sreća.

- Vjerovao sam da prolazimo sve do tamo negdje 88. minute, ali tada sam potonuo.Otkako je tu, Čačić još nije izgubio utakmicu. Izgleda da je opet upalila ta njegova sreća.

'Modri' su dobili oba gola iz prekida, a donedavno nesavladivi Ivan Kelava u tri je utakmice protiv ne pretjerano dojmljivih protivnika (Ludogorec, Inter, op.a.) dobio čak četiri gola. U posljednjem prekidu i on je otišao u kazneni prostor gostiju.

- Čuo sam da je sudac rekao "zadnja akcija", utrčao sam u kazneni prostor Ludogoreca, razgrnuo četvoricu Bugara i Vida je zabio - kaže Kelava te dodaje: 

Kažnjeni su jer nisu htjeli igrati nogomet nego se izležavati i trošiti vrijeme, kaže Vida

- Ovo mi je najdraža pobjeda u karijeri! Svi su nas već otpisali, a mi smo se vratili. Nije bilo lako, ali pokazali smo karakter. 

A Domagoj Vida obišao je cijeli stadion nakon pobjedničkog gola koji je 'modrima' donio novu sezonu u Europi.

- Rekao sam Kelavi "ti si nas dosad čupao, a sad ti ja malo vraćam". Red je bio da i ja jednom izvadim momčad - govorio je presretni Vida.

Kao i Leko na tribini, i Vida je pred sam kraj mislio da je gotovo, da su upropastili sezonu.

- Vidio sam da već dugo na semaforu stoji 90. minuta i malo me uhvatila panika, pomislio sam da je gotovo - pričao je Vida i osvrnuo se na bugarsku momčad:

- Čestitam im na htijenju, ali im zamjeram na prenemaganju i valjanju po terenu. I to im se, uostalom, osvetilo. Za to su bili kažnjeni, jer nisu željeli igrati nogomet, nego trošiti vrijeme.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima
NIJE IZGLEDAO DOBRO

Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima

Gilbert nije bio jedini koji je pao tijekom utrke. Toplo vrijeme, jak tempo, želja da se što prije stigne na cilj. Sve je to imalo utjecaja na pojedine sportaše