To je to što me zanima!

Leko prihvatio ponudu SIPG-a: Odlučio sam razumom, ne srcem

Hrvatski stručnjak Ivan Leko prihvatio je ponudu šangajskog SIPG-a i tako se uputio u neke nove trenerske izazove. Prethodno su mu već triput nudili posao, ali ovu ponudu očito nije mogao odbiti
Vidi originalni članak

Hrvatski trener Ivan Leko (42), objavio je raskid suradnje s Royal Antwerpom na čijem je čelu od svibnja ove godine, a sljedeća destinacija će mu biti Šangaj, odnosno SIPG, a potpisat će višemilijunski ugovor na dvije godine,javlja Het Laatste Nieuws.

Leko se od kluba oprostio na pressici nakon ligaške pobjede (2-1) nad Cherloijem.

- Svatko tko me poznaje zna što osjećam prema ovom klubu. Bio sam sretan ovdje. Radi se o prekrasnom, velikom klubu. Moj san je bio da ovdje dođem. Zbog toga nisam tražio novi izazov. Radi se o odluci koja se treba donijeti razumom, a ne srcem. Nisam igrao igrice, bio sam korektan. Skrivanje i varanje, u tome ne sudjelujem. Bit će kako treba biti. Nogomet je sve u mom životu. Samo je obitelj važnija. Kako dalje? Onome tko me poznaje već sve je jasno. Osobe koje su trebale znati su o svemu upoznate još prije desetak dana - zaključio je.

UNOSNA PONUDA Srušio Mourinha i Tottenham, a sad odlazi: Leko ide u Kinu?

Razlog odlaska iz Royal Antwerpa, navodno su narušeni odnosi sa sportskim direktorom kluba Lucianom D’Onofriom, a klub je napustio unatoč činjenici da je izborio drugu fazu Europske lige gdje ih čekaju Glasgow Rangersi.

MATIJAŠ NA GOLU BRILJIRAO Ivan Leko tukao 'svoj' Brugge i osvojio trofej belgijskog kupa!

Leko je u sedam mjeseci na klupi belgijskog kluba osvojio Belgijski kup pobjedom protiv favoriziranog Clubea Bruggea, a u ovoj sezoni odlično su igrali u Europskoj ligi gdje su čak i pobijedili Mourinhov Tottenham. Nakon prve polovice prvenstva imaju 31 bod, osam zaostatka za vodećim Bruggeom.

 

 

Hrvatski stručnjak će na klupi šangajskom SIPG-a nasljediti Portugalca Vitora Pereiru s kojim je klub ranije raskinuo suradnju zbog niza loših rezultata. 

Shangai SIPG je u prošloj razočaravajućoj sezoni, izgubio u polufinalu kineskog prvenstva od kasnijeg osvajača Jiangsu Suninga, dok je u domaćem kupu ispao u drugom kolu. Azijska Liga prvaka također je bila za zaborav za Shangai SIPG, upisali su tri poraza u nizu, a zbog sveukupno loših rezultata upravi kluba nije preostalo ništa drugo osim zahvaliti se portugalskom treneru.

Leko je u dosadašnjoj trenerskoj karijeri vodio belgijske klubove OH Leuven, Sint-Truiden, Club Brugge i posljednji Royal Antwerp. Izvan belgijskih granica imao je kratku epizodu na klupi Al-Aina, a u Grčkoj je pomagao Tudoru u PAOK-u.

BRAVO, IVANE Najveći Lekin skalp: Drugi je Hrvat koji je srušio Mourinha!

 

Idi na 24sata

Komentari 5

  • NIKE 28.12.2020.

    Odi po novce i doviđenja. Kakve simpatije i ostale pi**arije. Igraš radi love da sebi i svojima priuštiš što kvalitetnije.  

  • 28.12.2020.

    Ja pročitao PSG-a

Komentiraj...
Vidi sve komentare