Obavijesti

Sport

Komentari 5

Najveći Lekin skalp: Drugi je Hrvat koji je srušio Mourinha!

Najveći Lekin skalp: Drugi je Hrvat koji je srušio Mourinha!
6

U četvrtak je ušao u birano društvo Zidanea, Del Bosquea, Sarrija, Heynckesa, Cupera, Nagelsmanna, Keegana, Queiroza, Villas Boasa... U društvo trenera koje Jose Mourinho nije uspio pobijediti

VIDEO

Mauricija Pochettina, vjerojatno idućeg trenera Reala, pobijedio je 11 puta u 16 okršaja. Arsena Wengera deset od 19 puta, Rafu Beniteza devet od 19, Alexa Fergusona sedam od 16, a Carla Ancelottija nadmudrio je četiri puta u sedam susreta.

Malo mu je teže išlo protiv Pepa Guardiole, kojeg je u 23 obračuna uspio pobijediti samo šest puta, protiv Kloppa ima dvije pobjede u 11 susreta, a Contea dvije u sedam. Ali ih je pobijedio.

Pokretanje videa...

Jose Mourinho 00:09

Ivana Leku, međutim, nije! Hrvatski stručnjak s Antwerpenom je u Europskoj ligi pobijedio Josea Mourinha i Tottenham s 1-0. I natjerao je "Posebnog" da proklinje svih 11 igrača koje je poslao na teren.

- Da sam mogao, sve bih ih zamijenio u poluvremenu! - grmio je Mou.

Dok je Leko uživao u svom najvećem trenerskom skalpu. Pobjeđivao je dosad Clementa, Bölönija, Makelelea, Thierryja Henryja..., ali nikoga ni blizu velikog kao Mourinho. Doduše, 41-godišnji Leko od najvećih se trenerskih faca dosad susreo samo s Diegom Simeoneom, kada je 2018. u Ligi prvaka njegov Brugge u skupini otkinuo bod Atleticu (0-0, 1-3). 

Europa League - Group J - PFC Ludogorets Razgrad v Royal Antwerp

U četvrtak je ušao u birano društvo Zidanea, Del Bosquea, Sarrija, Heynckesa, Cupera, Nagelsmanna, Keegana, Queiroza, Villas Boasa... U društvo trenera koje Jose Mourinho nije uspio pobijediti.

'Prezirem nogomet'! Mourinho i Ivan Leko u zagrljaju bez maski
'Prezirem nogomet'! Mourinho i Ivan Leko u zagrljaju bez maski

A postao je Leko i drugi Hrvat koji je 'uzeo mjeru' Joseu. Prvi je bio Slaven Bilić, koji je kao trener West Hama 2015. pobijedio Mourinhov Chelsea 2-1 pobjedničkim golom Andyja Carrolla. U pet okršaja Bilića i Mourinha bivši je hrvatski izbornik jednom pobijedio i jednom remizirao.

Europa League - Second Qualifying Round - Lokomotiv Plovdiv v Tottenham Hotspur

Dva puta u dva obračuna Mou je pobijedio Krunu Jurčića (nezaboravna 'kravata' nakon utakmice Reala i Dinama u Ligi prvaka) i Velimira Zajeca, s Tottenhamom je svladao i Lokomotiv iz Plovdiva, bivšeg trenera Splita Brune Akrapovića, a bivši Dinamov trener Vahid Halilhodžić Mourinhu je uzeo bod u dva susreta u Ligi prvaka 2004. Joseov Chelsea i Vahin PSG igrali su 0-0 i 3-0.

Tako velik ulov samo je nova potvrda da dva bivša Hajdukova igrača, Ivan Leko i Ivan Jurić, grabe ogromnim koracima u velike trenerske karijere. Koji će se prvi okušati u Hajduku ili na klupi reprezentacije?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica