To je to što me zanima!

Leona Popović: I Zrinka i ja na Sljemenu napadamo postolje!

Ove sezone ni Shiffrin ni Vlhova toliko ne odskaču. Tremu nemam, dosta sam već puta nastupila na Sljemenu, a konfiguracija staze, s nekoliko ravnih dijelova, mi odgovara, priča Leona
Vidi originalni članak

To je posve drugačija utrka, atmosfera je puno bolja i sjajno je što se, nakon dvije godine bez gledatelja, publika vraća na Sljeme. Bit će poseban gušt, govori Leona Popović (25).

Davno je prošla era Janice Kostelić, Nike Fleiss i Ane Jelušić, svjetska dominacija Zrinke Ljutić (18), vjerujemo, tek dolazi, a sad je najveći adut u zagrebačkoj utrci Leona. I imamo se pravo nadati postolju.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Ove sezone ni Shiffrin ni Vlhova toliko ne odskaču i realno mogu napasti postolje. Tremu nemam, dosta sam već puta nastupila na Sljemenu, a konfiguracija staze, s nekoliko ravnih dijelova, mi odgovara - rekla je za SN.

Leona nikad nije imala jednokratne bljeskove, ali godinama napreduje. Konstantno. Tako i na Sljemenu. Pet puta nije izborila drugu vožnju, a onda je prošle sezone završila sedma, što joj je tada bio rezultat karijere.

- Možda mi nedostaje malo više opuštenosti na stazi na utrci. Možda i neke taktičke stvari koje bih mogla i na ogledu vidjeti, a ne vidim ih tada već poslije. To su sve stvarno sitnice, koje vode do vrha. Kod mene je izraženo da idem korak po korak. Volim vidjeti svoj napredak i zadovoljna sam s tim. Pokazala sam da sam u ovoj sezoni u boljoj formi nego lani, otišla sam korak više - govorila je za HTV.

Ove sezone tri od četiri slaloma završila je u top 10 i u Semmering na noćni slalom u četvrtak otišla je kao osma slalomašica svijeta. Još u srijedu trenirala je na Sljemenu.

- To smo trener Goran Rački i ja i očekivali, ovakvu sezonu. Najteži mi je bio početak u Leviju, jer sam prošlu sezonu završila s dva izlijetanja. I kad sam tamo dobro skijala (bila je deseta i šesta, nap. a.), to mi je dalo dodatnih zamah.

Cijelo je vrijeme uz nju Zrinka Ljutić.

- Ni Zrinki ni meni postolje nije daleko. Super treniramo, skupa se pripremamo za utrke i dobro smo ušle u sezonu.

I za obje, i Zagrepčanku Zrinku i Mrkopljanku Leonu, Sljeme je nešto posebno.

- Dolaze mi prijatelji i obitelj, to je posve drugačija utrka...

Idi na 24sata

Komentari 6

  • Nameless 29.12.2022.

    Sretno curkama, no ne treba imati (pre)velika očekivanja od njih, i top 15 će biti OK. Kako se kaže- skromnost je vrlina!

  • Zmar117 29.12.2022.

    Dobre su obje ove godine..Svaka na svoj način..Od Ljutic dogodine očekujem konačni iskorak prema mjestima na postolju..No to u ženskom slalomu nije baš lagana stvar .Vlhova i Schifrin traju,a ima barem još desetak cura koje takodjer mogu pobjediti u bilo kojoj utrci . Čestitke Lari Colturi koja skija za Albaniju za vrlo dobre rezultate u veleslalomu..

  • Demetra ⚜💙_17 29.12.2022.

    Jel to nije trajno otkazano? Opet će Zagrepčani plaćati vodu za snijeg po ovoj jugovini!

Komentiraj...
Vidi sve komentare