To je to što me zanima!

Leonard zabio čudesan koš sa zvukom sirene i 'ubio' Philu!

Košarkaši Toronta plasirali su se u finale Istoka nakon što su u sedmoj utakmici srušili Philadelphiju 92-90. Odlučujući koš zabio je Kawhi Leonard sa zvukom sirene, a lopta je sekundu-dvije plesala po obruču
Vidi originalni članak

Kakva drama u doigravanju!

Kawhi Leonard uništio je sve nade Philadelphije, a to nije mogao učiniti na okrutniji, 'bezobrazniji' način. Njegov Toronto sa 92-90 u sedmoj je utakmici srušio spomenute Sixerse, a Leonard im je stavio šut za pobjedu sa zvukom sirene.

I to kakav šut! Leonard je primio loptu u kutu, van balansa, ostalo je nekoliko stotinki do kraja, a on u nedostatku boljih rješenja ispaljuje čudesni šut preko ruke, lopta je skakala po obruču, a u dvorani je zavladao muk na jednu sekundu. Na oduševljenje publike, igrača Raptorsa i samog Leonarda lopta je ušla, a to je prvi koš sa zvukom sirene u povijesti 'sedmih' utakmica doigravanja.

Video čudesne duge dvojke pogledajte OVDJE.

Kawhi se zaustavio na 41 košu, ali daleko je ta predstava bila od idealne. Uzeo je čak 39 šuteva, a zabio ih tek 16. Ipak, tko te pita kad zabiješ sekundu prije kraja. Kod Phile najbolji je bio Joel Embiid koji je zabio 21 poen, dodao četiri asistencije i ugrabio 11 skokova.

Toronto će u finalu Istoka igrati protiv Milwaukee Bucksa koji su već ranije isprašili Boston Celticse s 4-1.

McCollum nadmašio Jokaru

Košarkaši Portlanda plasirali su se u finale Zapadne konferencije gdje će igrati protiv aktualnih prvaka Golden State Warriorsa. Portland je u odlučujućoj sedmoj utakmici bio bolji od Denvera sa 100-96. Teško da je moglo biti dramatičnije.

Denver je bolje otvorio utakmicu, u jednom trenutku imao čak i 17 poena razlike, ali onda se probudio ubojiti C.J. McCollum kojeg igrači Nuggetsa nisu mogli braniti. Stao je C.J. na 37 poena i tako anulirao Nikolu Jokića koji se zaustavio na 29 poena i 13 skokova. Kod Portlanda je solidan bio i Damian Lillard koji je imao 13 poena, 10 skokova i osam asistencija.

Uzrok poraza Denver treba tražiti u lošoj večeri Kanađanina Jamala Murraya koji je zabio tek 17 poena. Daleko je to od njegovih predstava u ovogodišnjem doigravanju.

Portland je napravio povijesni uspjeh, stigli su do prvog konferencijskog finala još od 2000. godine. 

Idi na 24sata

Komentari 24

  • 13.05.2019.

    bravo za portland ulazak u finale zapada nakon 19 godina,ali nemaju šanse protiv gsw

  • Sumpy7 13.05.2019.

    Ne tako davno sam rekao da dok Phila drzi Embiida kod sebe oni nemaju sta trazit u PO. Jer upravo radi njega ostali nemogu pokazat svoj puni potencijal, dok je Embiid na sutu "3/13" uz 2,3 izgubljene lopte. Previsee toga je predodredjeno njemu a evo gdje ih on moze odvest. Izgubili su od Kahija, ali samo od kahija. Za philu bi bilo bolje da trejdaju Embiida i jos nekog posalju u pelikanse za Davisa. Probaju zadrzati Butlera ili Tobija i mislim da bi tek onda mogao "Trust the Proccess"

  • 13.05.2019.

    Na kraju napadacki skok "odlucio tekmu". 16 na prema 5. Sta ocekivat kad ti Kyle Lowry uhvati dva skoka u iston napadu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare