To je to što me zanima!

Liga prvaka? Uh, još se sjećam sraza s Chelseajem i Hazardom

Ovo mi je treća Liga prvaka, a zadnji put smo s Dinamom imali jako tešku skupinu. Da, pričao sam s Josipom Iličićem oko ove utakmice tijekom reprezentativne stanke, veseli me što smo oboje u Ligi prvaka...
Vidi originalni članak

Dinamo je spreman za Ligu prvaka. A posljednji nastup u elitnom natjecanju iz sezone 2016/17., pod vodstvom Zlatka Kranjčara i Ivajla Peteva pamte tek petorica sadašnjih prvotimaca Dinama. Tada nije bilo suspendiranog Arijana Ademija, pa ni Ive Pinta koji je sezonu ranije otišao u Norwich, već su ta petorica Dominik Livaković, Mario Šitum, Amer Gojak, Dino Perić i - Petar Stojanović.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Ovo će mi biti treća sezona u Ligi prvaka, jednom sam u tom natjecanju nastupio s Mariborom, te jednom s Dinamom. A najdraža utakmica? Ma sigurno mi je ona iz dresa Maribora kada smo doma odigrali 1-1 s Chelseajem za koji su tada igrali Hazard, Drogba, Diego Costa... Te sezone smo uzeli doma bod (1-1) i Sporting Lisabonu za koji je igrao Nani, dok smo remizirali (1-1) i kod Schalkea.

A sjećanja na Ligu prvaka u Dinamovom dresu ipak nisu tako uspješna...

- Da, s Dinamom smo imali slabe rezultate, ali bila je to i jako teška skupina. Igrali smo s moćnim Juventusom, tu je bila i Sevilla, ali i Lyon za koji su tada nastupali Tolisso i Lacazette. Ma te utakmice Lige prvaka vam uvijek ostaju u sjećanju, to slabo izdanje u grupnoj fazi s Dinamom je sada iza nas, okrećemo se novim izazovima i novim iskustvima.

Vi ste već među starosjediocima u Dinamu, jeste li po dolasku u Zagreb očekivali da ćete toliko dugo ostati u Maksimiru?

- Sigurno da nisam, dolazak u Dinamo je bila moja odluka zbog koje nikada nisam požalio. Znao sam kako Dinamo radi s mladim igračima, te kako ih prodaje, ali i da ovdje svatko može jako napredovati. Dinamo je velik klub, ja sam u Zagreb stigao s 20 godina, jako sam sretan što sam igrač Dinama. Ma i da još dugo ostanem ovdje, bio bih jednako sretan. Uživam biti dio ove momčadi, a znam da uz ovaj stručni stožer i s ovakvim igračima možemo napraviti jako puno.

U Maksimir stiže Atalanta, pa i vaš reprezentativni suigrač Josip Iličić...

- Malo smo se šalili oko tog dvoboja tijekom reprezentativne stanke, svatko vjeruje da je njegova momčad kvalitetnija. Ja sam mu objasnio da smo mi jako dobri, ali to i on tvrdi za Atalantu. Gledajte, nas dvojica sve znamo jedan o drugome, ali se poslije te reprezentativne akcije nismo više čuli. Gledao sam njega i cijelu njegovu momčad sada protiv Genoe, a iskreno sam sretan što obojica igramo Ligu prvaka.

Petra Stojanovića će i velik broj prijatelja iz Slovenije doći gledati u srijedu protiv Atalante...

- Ma moji prijatelji vole Dinamo, oni dođu gledati utakmice protiv Istre, idu i u Split, pa kako ne bi došli i na Ligu prvaka. Navijači? Vjerujem da će oni opet biti naš 12. igrač, navijati za nas kao i na svim dosadašnjim bitnim utakmicama. No, volio bih da nas dođu podržati i na HNL, to nam je potrebno, a prvenstvo nam je uvijek najbitnije. Ono nam donosi veselje, radosti, pa i utakmice protiv ovako moćnih momčadi kao što je Atalanta - završio je Stojanović.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • jurkotic 18.09.2019.

    Odlican igrac

Komentiraj...
Vidi sve komentare