Obavijesti

Sport

Komentari 1

Liga prvaka? Uh, još se sjećam sraza s Chelseajem i Hazardom

Liga prvaka? Uh, još se sjećam sraza s Chelseajem i Hazardom
4

Ovo mi je treća Liga prvaka, a zadnji put smo s Dinamom imali jako tešku skupinu. Da, pričao sam s Josipom Iličićem oko ove utakmice tijekom reprezentativne stanke, veseli me što smo oboje u Ligi prvaka...

VIDEO

Dinamo je spreman za Ligu prvaka. A posljednji nastup u elitnom natjecanju iz sezone 2016/17., pod vodstvom Zlatka Kranjčara i Ivajla Peteva pamte tek petorica sadašnjih prvotimaca Dinama. Tada nije bilo suspendiranog Arijana Ademija, pa ni Ive Pinta koji je sezonu ranije otišao u Norwich, već su ta petorica Dominik Livaković, Mario Šitum, Amer Gojak, Dino Perić i - Petar Stojanović.

Pokretanje videa...

00:19

- Ovo će mi biti treća sezona u Ligi prvaka, jednom sam u tom natjecanju nastupio s Mariborom, te jednom s Dinamom. A najdraža utakmica? Ma sigurno mi je ona iz dresa Maribora kada smo doma odigrali 1-1 s Chelseajem za koji su tada igrali Hazard, Drogba, Diego Costa... Te sezone smo uzeli doma bod (1-1) i Sporting Lisabonu za koji je igrao Nani, dok smo remizirali (1-1) i kod Schalkea.

A sjećanja na Ligu prvaka u Dinamovom dresu ipak nisu tako uspješna...

- Da, s Dinamom smo imali slabe rezultate, ali bila je to i jako teška skupina. Igrali smo s moćnim Juventusom, tu je bila i Sevilla, ali i Lyon za koji su tada nastupali Tolisso i Lacazette. Ma te utakmice Lige prvaka vam uvijek ostaju u sjećanju, to slabo izdanje u grupnoj fazi s Dinamom je sada iza nas, okrećemo se novim izazovima i novim iskustvima.

Vi ste već među starosjediocima u Dinamu, jeste li po dolasku u Zagreb očekivali da ćete toliko dugo ostati u Maksimiru?

- Sigurno da nisam, dolazak u Dinamo je bila moja odluka zbog koje nikada nisam požalio. Znao sam kako Dinamo radi s mladim igračima, te kako ih prodaje, ali i da ovdje svatko može jako napredovati. Dinamo je velik klub, ja sam u Zagreb stigao s 20 godina, jako sam sretan što sam igrač Dinama. Ma i da još dugo ostanem ovdje, bio bih jednako sretan. Uživam biti dio ove momčadi, a znam da uz ovaj stručni stožer i s ovakvim igračima možemo napraviti jako puno.

GNK Dinamo - NK Istra 1961

U Maksimir stiže Atalanta, pa i vaš reprezentativni suigrač Josip Iličić...

- Malo smo se šalili oko tog dvoboja tijekom reprezentativne stanke, svatko vjeruje da je njegova momčad kvalitetnija. Ja sam mu objasnio da smo mi jako dobri, ali to i on tvrdi za Atalantu. Gledajte, nas dvojica sve znamo jedan o drugome, ali se poslije te reprezentativne akcije nismo više čuli. Gledao sam njega i cijelu njegovu momčad sada protiv Genoe, a iskreno sam sretan što obojica igramo Ligu prvaka.

Petra Stojanovića će i velik broj prijatelja iz Slovenije doći gledati u srijedu protiv Atalante...

- Ma moji prijatelji vole Dinamo, oni dođu gledati utakmice protiv Istre, idu i u Split, pa kako ne bi došli i na Ligu prvaka. Navijači? Vjerujem da će oni opet biti naš 12. igrač, navijati za nas kao i na svim dosadašnjim bitnim utakmicama. No, volio bih da nas dođu podržati i na HNL, to nam je potrebno, a prvenstvo nam je uvijek najbitnije. Ono nam donosi veselje, radosti, pa i utakmice protiv ovako moćnih momčadi kao što je Atalanta - završio je Stojanović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...