To je to što me zanima!

Liga prvaka veoma upitna: Još 4 igrača Lokomotive pozitivna!

Europska sezona za Lokomotivu pod velikim je znakom upitnika! Nakon dodatnih testiranja u klub su stigle loše vijesti - još su četiri nogometaša, od kojih su 3 Lokomotivina i jedan na probi, zaražena korona virusom
Vidi originalni članak

Nakon što se u nedjelju doznalo da je pozitivan prvi nogometaš u HNL-u, igrač Lokomotive, svi su se igrači zagrebačke momčadi jučer testirali. Doznajemo da su u Lokomotivi još četvorica pozitivnih. Lokosi nisu imali trening, a neće ga vjerojatno imati niti sutra. Upitno je i odigravanje utakmice s Dinamom u nedjelju u Maksimiru.

PRVI SLUČAJ U HNL-U Igrač Lokomotive ima koronu! Liga prvaka za sada nije upitna

Lokomotiva bi trebala dočekati Rapid 25. kolovoza na Kranjčevićevoj, a veliku zabrinutost u momčadi s Kajzerice izaziva korona virus. UEFA je već izbacila kosovsku Dritu jer su imali pozitivne igrače, a sigurno je da Lokomotivi nije svejedno. Zagrebački klub bi se trebao, kako saznajemo, i oglasiti priopćenjem.

Osim zaraženim igračima, mjera samoizolacije je iz predostrožnosti određena i za još jednog igrača Lokomotive, sustanara zaraženog, koji je negativan na testu, no iz mjere predostrožnosti mu je određena mjera samoizolacije. Ukupno se, s današnjim mjerama, pet nogometaša Lokomotive nalaze u samoizolaciji. Donesene su nove epidemiološke mjere u kojima će se u dodatno postroženim uvjetima trenirati u manjim grupama. Svi igrači će biti ponovno testirani u narednih nekoliko dana i na taj način će klub precizno pratiti stanje i osigurati sve potrebne radnje kako bi u najvećoj mogućoj mjeri zaštitili igrače i stručni stožer te omogućili sudjelovanje u nadolazećim natjecanjima. Podsjetimo, Lokosi su u nedjelju imali prvi slučaj zaraze korona virusom kao prva momčad iz elitnog ranga hrvatskog nogometa u kojoj je zaražen igrač - objavila je Lokomotiva na svojim stranicama.

POGLEDAJTE VIDEO: Lokomotiva u Ligi prvaka

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Igrač Lokomotive koji se nakon petodnevnog odmora vratio u Zagreb s povišenom temperaturom, obavio je testiranje na COVID-19 i rezultat je bio pozitivan. Sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka (GDPR) nismo u mogućnosti objaviti identitet zaražene osobe. Odmah je obaviještena nadležna epidemiološka služba koja je igraču odredila mjeru stroge samoizolacije, a sve sukladno preporukama Stožera Civilne Zaštite RH i radne skupine HNS-a. - javili su se tada Lokosi.

Bez obzira što igrač nakon povratka s odmora nije bio u kontaktu s igračima prve momčadi, provest će se pojačani nadzor u idućem razdoblju, te će se promptno reagirati temeljem epidemiološke situacije. A nakon dodatnih istraživanja stigli su i novi problemi za Lokomotivu te se sad čeka odluka HNL-a i Uefe što će biti dalje s nastavkom natjecanja Lokosa na dva fronta.

Idi na 24sata

Komentari 53

  • Drazen vg 17.08.2020.

    Profesionalci ne idu po klubovima !

  • Prki600 15.08.2020.

    Karma

  • 15.08.2020.

    Tako je to kad se ide po noćnim klubovima

Komentiraj...
Vidi sve komentare