Obavijesti

Sport

Komentari 13

Igrač Lokomotive ima koronu! Liga prvaka za sada nije upitna

Igrač Lokomotive ima koronu! Liga prvaka za sada nije upitna

Bez obzira što igrač nakon povratka s odmora nije bio u kontaktu s igračima prve momčadi, provest će se pojačani nadzor u idućem razdoblju, te će se promptno reagirati, objavili su iz kluba

VIDEO

Nogometaš Lokomotive pozitivan je na Covid-19! Da netko od igrača ima koronu potvrdili su i iz Lokomotive, no zbog zaštite podataka klub nije htio izlaziti s imenom u javnost. Neimenovani igrač morat će u karantenu na 14 dana.

POGLEDAJTE VIDEO: Lokomotiva u Ligi prvaka

Pokretanje videa...

Lokomotiva u Ligi prvaka 01:08

Inače, to je prvi slučaj zaraze koronom nekog igrača u HNL-u, a iako se korona probila na Kajzericu nastup u Ligi prvaka zasad nije upitan.

- Igrač Lokomotive koji se nakon petodnevnog odmora vratio u Zagreb s povišenom temperaturom, obavio je testiranje na COVID-19 i rezultat je bio pozitivan. Sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka (GDPR) nismo u mogućnosti objaviti identitet zaražene osobe. Odmah je obaviještena nadležna epidemiološka služba koja je igraču odredila mjeru stroge samoizolacije, a sve sukladno preporukama Stožera Civilne Zaštite RH i radne skupine HNS-a.

Bez obzira što igrač nakon povratka s odmora nije bio u kontaktu s igračima prve momčadi, provest će se pojačani nadzor u idućem razdoblju, te će se promptno reagirati temeljem epidemiološke situacije. U dolazećem će razdoblju prva momčad trenirati u strogim uvjetima, bez korištenja svlačionica, uz redovno mjerenje temperature u skladu s protokolima UEFA-e i HNS-a. Igrači i stručni stožer bit će testirani na COVID-19 tijekom tjedna, te još u dva navrata prije utakmice 2. kvalifikacijskog kola za ulazak u Ligu prvaka, sukladno protokolu UEFA.

Ostatak momčadi, sukladno naputku epidemiološke službe, ne mora ići u samoizolaciju, ali će se sve aktivnosti u klubu održavati po strožim mjerama zaštite. Nadležni epidemiolog procijenio je da ne postoje elementi dodatnog rizika za klub, ali je Radna skupina za povratak natjecanja HNS-a, preporučila pojačani nadzor i dodatne higijenske i epidemiološke mjere - stoji u priopćenju Lokomotive.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani