To je to što me zanima!

Liječnik potvrdio: Neymar će morati propustiti ostatak SP-a!

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Najbolji brazilski igrač, Neymar, nakon opasnog starta Zunige koljenom u leđa teže je ozlijedio treći kralježak te će morati propustiti nastavak Svjetskog prvenstva...
Vidi originalni članak

Brazil je pobijedio Kolumbiju golovima stoperskog dvojca Thiago Silva i David Luiz , no cijena ulaska u polufinale bila je ipak previsoka. Njihov najbolji igrač i strijelac zbog teže ozljede kralježnice propustit će ostatak Svjetskog prvenstva .

- Neymar ima frakturu trećeg kralješka . Ozljeda nije toliko ozbiljna da bi morao na operaciju, no mora strogo mirovati i biti imobiliziran kako bi se oporavio. Nažalost, za njega je Svjetsko prvenstvo završilo , a oporavak može trajati i do nekoliko tjedana - potvrdio je liječnik brazilske reprezentacije Rodrigo Lasmar.

Najbolji brazilski strijelac na SP-u i igrač oko kojeg se sve vrti u suzama je s bolnim izrazom na licu iznesen s terena pred sam kraj utakmice. Na njega je brutalno koljenom u leđa startao Zuniga i za Neymara je utakmica, ali i Svjetsko prvenstvo, bilo završeno.

Da je riječ o ozbiljnoj ozljedi bilo je jasno već prilikom izlaska sa terena, a crne slutnje najavio je i Luiz Felipe Scolari na konferenciji za medije.

- Neymar neće biti spreman za utakmicu s Njemačkom. Odmah je prebačen u privatnu kliniku, plakao je od bolova. Teško da će se oporaviti s obzirom da se radi o ozljedi leđa i na bolove koje trpi. Nadam se da će sve biti u redu i da će nam se pridružiti na treninzima za dva ili tri dana - nadao se Scolari. No nekoliko minuta kasnije došla je loša vijest.

Protiv Njemačke i bez kapetana

No osim na Neymara u utorak će na Njemačku u Belo Horizonteu Luiz Felipe Scolari morati i bez svog kapetana. Thiago Silva dobio je žuti karton zbog blokiranja ispucavanja golmana Kolumbije, Ospine , te automatsku suspenziju u utakmici polufinala s 'elfom'.

I dok za Silvu Scolari još i ima adekvatnu zamjenu u Bayernovu stoperu Danteu , izborniku će veliki problem predstavljati izostanak Neymara, jedinog igrača u Brazilu koji u napadu zna što s loptom. Nenadoknadiv je to udarac za brazilske snove o naslovu jer na drugoj strani već u polufinalu čekaju Nijemci.

Julio Cesar ozlijedio koljeno

Ozlijedio se i golman Julio Cesar prilikom prekršaja za penal, no zasad se čini da njegova ozljeda nije teža te da bi se u sljedeća tri dana mogao oporaviti.

Idi na 24sata

Komentari 82

  • colaaa 05.07.2014.

    Kako ste samo bezcutni nemogu vjerovat da se veselite tudjoj boli..bez obzira kakav je igrac nije zasluzio ni najmanje tu povredu. Nadam se da ce brazil uspiti dokazat se i bez njega

  • strmi007 05.07.2014.

    nema sreće

  • ibracadabra09 05.07.2014.

    Onakvih startova je na Jamesu od strane Brazilaca bilo najmanje 5,6 i sad mi je jasno zašto se Neymar stalno baca, jer očito kad dobije malo jači udarac taj je ozlijeđen.

Komentiraj...
Vidi sve komentare