To je to što me zanima!

Duvnjak: Mislim da mi tata ne gleda utakmice na prvenstvu

Nisam euforičan i ne želim biti. Došli smo ovdje hendikepirani, ali moram pohvaliti igrače jer ovdje uživaju u timskoj igri, disciplini i to moramo zadržati do kraja, kaže izbornik
Vidi originalni članak

Ovo nam je najbitnija utakmica prvenstva, najavio je Domagoj Duvnjak subotnji derbi s Njemačkom (20.30) u Beču u kojem Hrvatska može već baciti pogled prema Stockholmu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Ako dobijemo, u praktički smo u polufinalu. Igrali smo s Nijemcima prošle godine na SP-u kad smo izgubili jedan razlike, sada u listopadu obje utakmice također. Sve je na mali broj golova i mislim da će i sutra biti tako.

Naš kapetan više od desetljeća igra u Bundesligi, normalno da poznaje Nijemce bolje od ikoga. 

- Igraju odličnu obranu s Wolffom na golu. To je 6-0 jaka i agresivna obrana iako ih ovdje još nisam pogledao, no čuo sam da su igrali čak i dubokih 3-2-1 s Pekelerom naprijed. Ne bih nikoga posebno izdvajao, imaju tri dobra pivota, dva su sa mnom u Kielu (Pekeler, Wiencek... Nadam se da neće imati svoj dan.

HRVATSKA - AUSTRIJA 27-23 Kad imaš Duvnjaka, imaš sve! 'Kauboji' slavili u bitci za Beč

Oni nisu definitivno imali protiv Španjolaca, gubili su i 10 razlike u jednom trenutku. Navodno igrači nisu baš na istoj valnoj duljini s izbornikom Prokopom.

- Ne znam za to, ali razumljivo je da su bili nezadovoljni svi nakon poraza. Javnost kod njih uvijek traži puno, sada su pod pritiskom, a mi u psihološkoj prednosti jer imat ćemo šansu i u slučaju poraza, oni ne.

Je li ovo dosad vaš najbolji turnir za reprezentaciju? 

- Ne znam, dobro se osjećam i to je najbitnije.

Bitno je i da će Wiener Stadthalle biti pun Hrvata.

- Ako je to istina, nitko sretniji od nas. 

Tata Ivo rukometni je trener, dugo je u tom sportu.

- Mislim da tata ne gleda moje utakmice na Euru - rekao je uz smiješak Duvnjak.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Izbornik Lino Červar uz sve se mora baviti i stišavanjem lagane euforije.

- Nisam euforičan i ne želim biti. Došli smo ovdje hendikepirani, ali moram pohvaliti igrače jer ovdje uživaju u timskoj igri, disciplini i to moramo zadržati do kraja. Zadovoljili smo igrom, u kontinuitetu smo držali ozbiljnost, ali tek predstoje teška iskušenja.

KAKO SU IGRALI Cindra izuvao iz cipela poput Ronaldinha, Dule je naš Messi

Nijemci su uvijek takvi.

- Ne smijemo razmišljati o tome da bismo još imali šansu ako izgubimo, već kako nametnuti svoju igru, spriječiti njihove vanjske igrače Hafnera, Bohma, Druxa, zatim pivote Kohlbachera i Pekelera. Imaju dosta pojedinaca koji mogu raditi probleme, obrana to mora izdržati - govori Lino.

- Gdje god idem, uvijek se suočavam s njima u najvažnijim utakmicama koje su mi obilježile karijeru. To je velika zemlja s puno kvalitetnih igrača, a mi imamo to što imamo. Moramo ići glavom protiv mišića i biti mudri. Duvnjak? Da, Dule je pravi kapetan, i kad su sumnjali u njega, ja sam znao da je on taj, ali imamo mi još perjanica. Domagojeva je veličina što je timski igrač i što mu je čast biti na čelu ovakve reprezentacije.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • 17.01.2020.

    Domagnooooj oplodi sve koji te kao Boga slave.

Komentiraj...
Vidi sve komentare