Obavijesti

Sport

Komentari 3

Duvnjak: Mislim da mi tata ne gleda utakmice na prvenstvu

Duvnjak: Mislim da mi tata ne gleda utakmice na prvenstvu
9

Nisam euforičan i ne želim biti. Došli smo ovdje hendikepirani, ali moram pohvaliti igrače jer ovdje uživaju u timskoj igri, disciplini i to moramo zadržati do kraja, kaže izbornik

VIDEO

Ovo nam je najbitnija utakmica prvenstva, najavio je Domagoj Duvnjak subotnji derbi s Njemačkom (20.30) u Beču u kojem Hrvatska može već baciti pogled prema Stockholmu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

13:21

- Ako dobijemo, u praktički smo u polufinalu. Igrali smo s Nijemcima prošle godine na SP-u kad smo izgubili jedan razlike, sada u listopadu obje utakmice također. Sve je na mali broj golova i mislim da će i sutra biti tako.

Naš kapetan više od desetljeća igra u Bundesligi, normalno da poznaje Nijemce bolje od ikoga. 

- Igraju odličnu obranu s Wolffom na golu. To je 6-0 jaka i agresivna obrana iako ih ovdje još nisam pogledao, no čuo sam da su igrali čak i dubokih 3-2-1 s Pekelerom naprijed. Ne bih nikoga posebno izdvajao, imaju tri dobra pivota, dva su sa mnom u Kielu (Pekeler, Wiencek... Nadam se da neće imati svoj dan.

Kad imaš Duvnjaka, imaš sve! 'Kauboji' slavili u bitci za Beč
Kad imaš Duvnjaka, imaš sve! 'Kauboji' slavili u bitci za Beč

Oni nisu definitivno imali protiv Španjolaca, gubili su i 10 razlike u jednom trenutku. Navodno igrači nisu baš na istoj valnoj duljini s izbornikom Prokopom.

- Ne znam za to, ali razumljivo je da su bili nezadovoljni svi nakon poraza. Javnost kod njih uvijek traži puno, sada su pod pritiskom, a mi u psihološkoj prednosti jer imat ćemo šansu i u slučaju poraza, oni ne.

 

Je li ovo dosad vaš najbolji turnir za reprezentaciju? 

- Ne znam, dobro se osjećam i to je najbitnije.

Bitno je i da će Wiener Stadthalle biti pun Hrvata.

- Ako je to istina, nitko sretniji od nas. 

Tata Ivo rukometni je trener, dugo je u tom sportu.

- Mislim da tata ne gleda moje utakmice na Euru - rekao je uz smiješak Duvnjak.

Pokretanje videa...

06:36

Izbornik Lino Červar uz sve se mora baviti i stišavanjem lagane euforije.

- Nisam euforičan i ne želim biti. Došli smo ovdje hendikepirani, ali moram pohvaliti igrače jer ovdje uživaju u timskoj igri, disciplini i to moramo zadržati do kraja. Zadovoljili smo igrom, u kontinuitetu smo držali ozbiljnost, ali tek predstoje teška iskušenja.

Cindra izuvao iz cipela poput Ronaldinha, Dule je naš Messi
Cindra izuvao iz cipela poput Ronaldinha, Dule je naš Messi

Nijemci su uvijek takvi.

- Ne smijemo razmišljati o tome da bismo još imali šansu ako izgubimo, već kako nametnuti svoju igru, spriječiti njihove vanjske igrače Hafnera, Bohma, Druxa, zatim pivote Kohlbachera i Pekelera. Imaju dosta pojedinaca koji mogu raditi probleme, obrana to mora izdržati - govori Lino.

- Gdje god idem, uvijek se suočavam s njima u najvažnijim utakmicama koje su mi obilježile karijeru. To je velika zemlja s puno kvalitetnih igrača, a mi imamo to što imamo. Moramo ići glavom protiv mišića i biti mudri. Duvnjak? Da, Dule je pravi kapetan, i kad su sumnjali u njega, ja sam znao da je on taj, ali imamo mi još perjanica. Domagojeva je veličina što je timski igrač i što mu je čast biti na čelu ovakve reprezentacije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Da bar za važne stvari na Trg izađe jednako kao za sportaše
BIRTIJA

Da bar za važne stvari na Trg izađe jednako kao za sportaše

Volio bih dočekati da se isti ljudi koji se svako toliko okupe slaveći uspjeh pojedinca ili grupe sudržavljana u jednakom broju, ili plus još toliko, redovito okuplja kako bi zaštitili svoja prava. Borba za više razuma

Supruga Klaudija dočekala me u suzama, a suci su nas pokrali
LINO ČERVAR ZA 24SATA

Supruga Klaudija dočekala me u suzama, a suci su nas pokrali

Ja vodim bitke na terenu, a zajedno sa suprugom Klaudijom i onu životnu za njezino zdravlje. U deset situacija u finalu protiv Španjolske bili smo oštećeni, rekao nam je Lino Červar
'Stric i teta poginuli su u ratu, a ja sam po stricu dobio ime'
SREBRNI 'KAUBOJ' MATANOVIĆ

'Stric i teta poginuli su u ratu, a ja sam po stricu dobio ime'

Otac je bio na prvih sedam utakmica, ostali su se rasporedili. Nažalost, Stockholm je bio predaleko i preskup, pa nisu došli tamo. Dresovi? Ma, svima sam dao i više njih, kaže nam Vlado Matanović