To je to što me zanima!

Lino za 24sata: Ne vidim način da nas ova Španjolska dobije...

Sarmiento, Entrerrios, Dušebajev su sve odlični igrači, ali nisu tako dobri pucači. Ne vidim način kako bi probili našu obranu. Naše divove poput Gojuna i Muse teško će preskočiti, kaže nam Lino Červar
Vidi originalni članak

Mislim da imamo dobre šanse protiv Španjolske, čak smo i favoriti u toj utakmici, rekao nam  je Lino Červar koji je protiv Španjolaca sa svojom Makedonijom igrao u skupini.

Španjolska je na kraju s dosta sreće dobila Makedonce s četiri razlike.

- Ovo je i za mene bilo prvenstvo iznenađenja, doista nitko nije očekivao da će u osmini finala ispasti jedna Njemačka ili Danska. Nevjerojatno - počeo je Lino pa nastavio:

- Makedonija je prošla u osminu finala. Zadovoljan sam, ispunili smo svoj cilj s osam debitanata u momčadi - rekao je Červar, koji je ispao od jakih Norvežana što je otprilike i realan rezultat za njegovu pomlađenu Makedoniju. 

'Žao mi je što nismo bili kompletni'

U toj utakmici protiv Norvežana dugo se činilo da imaju šansu, na poluvremenu je bilo samo minus dva, ali raspali su se u nastavku i izgubili deset razlike. No nije sramota izgubiti od Norveške, Sagosen i društvo igraju jako dobro na ovom prvenstvu...

- Ma, žao mi je samo što nismo bili kompletni protiv Norveške. Igrali smo bez dva ponajbolja igrača i to je presudilo. Da smo bili kompletni, vjerujem da bismo igrali i u četvrtfinalu - odmahuje glavom Lino.

Još ne zna hoće li ostati na klupi i voditi Makedonce na Europskom prvenstvu u Hrvatskoj u siječnju iduće godine.

- Nikad ne reci nikad, sve je moguće, bit će vremena da i o tome porazgovaramo - kaže Lino, koji je u Makedoniji već sedam godina kao trener Metalurga iz Skopja.

Naši na ovom prvenstvu dosta osciliraju, no Lino nije kritičan prema izborniku.

'Svi će se bojati Hrvatske'

- Naša kvaliteta nikad nije bila sporna, baš zbog toga i trajemo već 15-20 godina u samom svjetskom vrhu. Možemo biti optimisti kad budemo domaćini svi će biti u strahu od nas - tvrdi Červar i nastavlja:

- Pričekat ću kraj prvenstva, za neke podrobnije analize što se tiče naše reprezentacije, ali sve u svemu, imamo svijetlu budućnost i u idućim godinama ćemo uzimati medalje na službenim natjecanjima.

Kauboje večeras čeka Španjolska.

Červar: Obrana će dobiti ovu utakmicu

- Oni nemaju jakog pucača. Sarmiento, Entrerrios, Dušebajev su sve odlični igrači, ali nisu tako dobri pucači. Ne vidim način na koji oni mogu probiti našu obranu. Naše divove poput Gojuna i Muse teško će moći preskočiti.

- Ključ utakmice je naša obrana, obrana će dobiti ovu utakmicu. Najviše se trebamo čuvati kontri, tu su najopasniji preko Rivere i Tomasa - kaže Červar i nastavlja:

- To je ono na što trebamo pripaziti, ako to anuliramo na pravi način, pobjeđujemo. Već sam i prije prvenstva rekao kako Hrvatsku vidim na postolju, i dalje mislim tako. Našoj reprezentaciji je otvoren put prema finalu u Francuskoj i to trebamo iskoristiti. Od Španjolaca ne trebamo strahovati, jaki su, ali sve ovisi o nama - dodao je Lino.

Idi na 24sata

Komentari 83

  • tužnapuma 25.01.2017.

    svaka čast lino. sve si pogodio

  • P0WK 24.01.2017.

    Lino majstore

  • baky307 24.01.2017.

    Zna Lino svoj posao.

Komentiraj...
Vidi sve komentare