Obavijesti

Sport

Komentari 83

Lino za 24sata: Ne vidim način da nas ova Španjolska dobije...

Lino za 24sata: Ne vidim način da nas ova Španjolska dobije...
7

Sarmiento, Entrerrios, Dušebajev su sve odlični igrači, ali nisu tako dobri pucači. Ne vidim način kako bi probili našu obranu. Naše divove poput Gojuna i Muse teško će preskočiti, kaže nam Lino Červar

VIDEO

Mislim da imamo dobre šanse protiv Španjolske, čak smo i favoriti u toj utakmici, rekao nam  je Lino Červar koji je protiv Španjolaca sa svojom Makedonijom igrao u skupini.

Španjolska je na kraju s dosta sreće dobila Makedonce s četiri razlike.

- Ovo je i za mene bilo prvenstvo iznenađenja, doista nitko nije očekivao da će u osmini finala ispasti jedna Njemačka ili Danska. Nevjerojatno - počeo je Lino pa nastavio:

- Makedonija je prošla u osminu finala. Zadovoljan sam, ispunili smo svoj cilj s osam debitanata u momčadi - rekao je Červar, koji je ispao od jakih Norvežana što je otprilike i realan rezultat za njegovu pomlađenu Makedoniju. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

'Žao mi je što nismo bili kompletni'

U toj utakmici protiv Norvežana dugo se činilo da imaju šansu, na poluvremenu je bilo samo minus dva, ali raspali su se u nastavku i izgubili deset razlike. No nije sramota izgubiti od Norveške, Sagosen i društvo igraju jako dobro na ovom prvenstvu...

- Ma, žao mi je samo što nismo bili kompletni protiv Norveške. Igrali smo bez dva ponajbolja igrača i to je presudilo. Da smo bili kompletni, vjerujem da bismo igrali i u četvrtfinalu - odmahuje glavom Lino.

Još ne zna hoće li ostati na klupi i voditi Makedonce na Europskom prvenstvu u Hrvatskoj u siječnju iduće godine.

- Nikad ne reci nikad, sve je moguće, bit će vremena da i o tome porazgovaramo - kaže Lino, koji je u Makedoniji već sedam godina kao trener Metalurga iz Skopja.

Naši na ovom prvenstvu dosta osciliraju, no Lino nije kritičan prema izborniku.

'Svi će se bojati Hrvatske'

- Naša kvaliteta nikad nije bila sporna, baš zbog toga i trajemo već 15-20 godina u samom svjetskom vrhu. Možemo biti optimisti kad budemo domaćini svi će biti u strahu od nas - tvrdi Červar i nastavlja:

- Pričekat ću kraj prvenstva, za neke podrobnije analize što se tiče naše reprezentacije, ali sve u svemu, imamo svijetlu budućnost i u idućim godinama ćemo uzimati medalje na službenim natjecanjima.

Kauboje večeras čeka Španjolska.

Červar: Obrana će dobiti ovu utakmicu

- Oni nemaju jakog pucača. Sarmiento, Entrerrios, Dušebajev su sve odlični igrači, ali nisu tako dobri pucači. Ne vidim način na koji oni mogu probiti našu obranu. Naše divove poput Gojuna i Muse teško će moći preskočiti.

- Ključ utakmice je naša obrana, obrana će dobiti ovu utakmicu. Najviše se trebamo čuvati kontri, tu su najopasniji preko Rivere i Tomasa - kaže Červar i nastavlja:

- To je ono na što trebamo pripaziti, ako to anuliramo na pravi način, pobjeđujemo. Već sam i prije prvenstva rekao kako Hrvatsku vidim na postolju, i dalje mislim tako. Našoj reprezentaciji je otvoren put prema finalu u Francuskoj i to trebamo iskoristiti. Od Španjolaca ne trebamo strahovati, jaki su, ali sve ovisi o nama - dodao je Lino.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 83
VIDEO

ŠOK U PARIZU: Kauboji imali broncu u džepu pa se ugasili...
SLOVENCI SLAVE

ŠOK U PARIZU: Kauboji imali broncu u džepu pa se ugasili...

Slovenija je pobijedila Hrvatsku 31-30 za svoju prvu medalju u povijesti. Hrvatska je igrala čudesno, vodila je osam razlike, a onda je na 20 minuta 'nestala'. Poklonili smo Slovencima broncu...

On je rukometni Totti: Zlatko Horvat cijeli je život zagrebaš
ŽIVOTNA PRIČA ZLATKA HORVATA

On je rukometni Totti: Zlatko Horvat cijeli je život zagrebaš

Bilo je nekih ponuda, zvali su me i iz inozemstva, ali kad god bi došla neka ponuda, Zagrebova bi bila još bolja. I svaki put bih ostao, kazao je Zlatko dok je objašnjavao svoj cijeli jedan život u Zagrebovu dresu
Probali smo pucati sedmerac: Poruke podrške stižu od svuda
IZ FRANCUSKE

Probali smo pucati sedmerac: Poruke podrške stižu od svuda

Možete zamisliti kako je jučer bilo Zlatku Horvatu na sedmercu u zadnjoj sekundi za finale Svjetskog prvenstva. Poruke podrške stižu sa svih strana - Dario Šarić, Mario Mandžukić, braća Sinković...