To je to što me zanima!

Linz slavio u petom susretu s KAC-om i odnio naslov prvaka

Linz je upisao četvrtu odlučujuću pobjedu u petom susretu protiv Klagenfurta i time odnio i konačno pobjedu u finalu EBEL lige. Linz nije osvojio naslov od 2003. godine
Vidi originalni članak

Hokejaši Linz Black Wingsa novi su prvaci EBEL lige. U petoj utakmici finala slavili su s 3-1 na domaćem ledu i tako došli do ukupne pobjede u seriji 4-1.

Pred krcatom Keine-Sorge-Arenom Linz je došao do drugog naslova, prvog nakon 2003. godine.

Iako je Linz bio bolja momčad od samog početka, mreže se u prvoj trećini nisu tresle ponajviše zahvaljujući vrataru Klagenfurta Andyju Chiodu.

Prvi gol na susretu pao je u 24. minuti kada je Linzu vodstvo donio nekadašnji napadač Medveščaka Mike Ouellette. Već pet minuta kasnije bilo je 2-0 nakon gola Justina Kellera.

Samo 32 sekunde prije kraja druge trećine nadu gostima vratio je Johannes Kirisits, ali gosti do kraja više nisu uspjeli postići gol koji bi im donio barem produžetak, te je Gregor Baumgartner dvije sekunde prije kraja susreta potvrdio naslov prvaka.

Linz je bio momčad s najboljim omjerom lige i u regularnom dijelu i slobodno se može reći da su osvojili naslov zasluženo. S druge strane, Klagenfurt, prvak iz 2009. godine, je dvije godine zaredom zaustavljen u finalu. Prošle je godine poražen od Salzburga.


EBEL liga, finale:

Linz - Klagenfurt 3-1

(Linz je dobio seriju 4-1)

Idi na 24sata

Komentari 16

  • sportasica02 09.04.2012.

    bolje linz nego onaj prevarantski kac čestitam linz no iduće godine medveščak osvaja naslov prvaka

  • Legende 03.04.2012.

    JAX...ti si očito antiprotivan tip...ništ kaj je naše,tebi ne valja...

  • DANNYBOY_1 02.04.2012.

    ...J.Timberlake:"What goes around,comes around"...fkng KAC!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare