To je to što me zanima!

Ljubičić: Plavi kvadratići na dresovima su pun pogodak!

OSVOJIO I IGRAČE Sviđa mi se novi dres jer kombinira tradicionalne elemente s modernim detaljima. Mi smo zemlja koja strastveno doživljava nogomet, rekao je veznjak Real Madrida Luka Modrić
Vidi originalni članak

To je to, godinama zagovaram da B dres mora izgledati kao A dres. Plavi kvadratići pun su pogodak, rekao je ponajbolji hrvatski dizajner Boris Ljubičić.

Novim dizajnom dresova oduševljeni su i hrvatski nogometaši, ali i navijači, koji u svojim komentarima pišu da su to vizualno najbolji dresovi koje smo do sada imali.

- Mi smo zemlja koja nogomet doživljava iznimno strastveno, a šahovnica na našim dresovima mnogo govori o našoj zemlji i reprezentaciji. Sviđa mi se novi dres jer kombinira tradicionalne elemente s modernim detaljima - kaže Luka Modrić.

Prvi put i plavi dresovi dobili su kvadratiće. To je nešto što je trebalo učiniti i mnogo prije.

- Kvadratići na objema garniturama dresova trebali su biti samo mrvicu veći. Šteta je što se plavi kvadratići neće tako jasno vidjeti na televiziji. Trebalo je napraviti jači kontrast. Moja ideja još od prije su kombinacija plavih i bijelih kvadratića - istaknuo je Ljubičić, dodajući da bi reprezentacije i u ostalim sportovima trebale imati isti ili vrlo sličan dres.

- Po kvadratićima smo najprepoznatljiviji. Hrvatski nogometni dres u svijetu je poznatiji od naše zastave. Čim stranci na TV-u ugledaju dres s kvadratićima, odmah se sjete Hrvatske, a kad vide zastavu, nisam siguran da znaju kojoj državi pripada - istaknuo je Ljubičić.

Za svaki dres korišteno je 18 recikliranih plastičnih boca. Laserski rezane rupe osiguravaju prozračnost na dijelovima tijela na kojima se stvara najviše topline.

Hrvatska će u novom dresu debitirati iduće srijede u osječkom Gradskom vrtu. U prijateljskoj i pripremnoj utakmici za skorašnji Euro u Francuskoj “kockastima” u goste stižu Izraelci.

Idi na 24sata

Komentari 27

  • BlackRonsky 17.03.2016.

    Prva garnitura je malo prerastegnuta..al ovaj plavi je najbolji gostujući do sad..Nego, jel imamo kakve nove trenerke ili su još one estonske u điru?

  • BlackRonsky 17.03.2016.

    Prva garnitura je malo prerastegnuta..al ovaj plavi je najbolji gostujući do sad..Nego, jel imamo kakve nove trenerke ili su još one estonske u điru?

  • tomislaav 17.03.2016.

    Plavi je Ok i djeluje kulturno,jer su sokne (stucne) bez kockica i plava boja je umanjila upadljivost.Zar je potrebno toliko puno kockica , ??? Sve sto se pretjera "pokvari stvar".Crvena je pretjerana ...cijeli dres i sokne,samo jos trebaju i gace ??ha..ha..Izgledaju kao za Jokeje za konjske trke..Ne ukusno... I kockice su Presitne.Taj dres Ne prestavlja samo selo , nego sve dijelove i Lijepe Nase.

Komentiraj...
Vidi sve komentare