Obavijesti

Sport

Komentari 27

Ljubičić: Plavi kvadratići na dresovima su pun pogodak!

Ljubičić: Plavi kvadratići na dresovima su pun pogodak!
2

OSVOJIO I IGRAČE Sviđa mi se novi dres jer kombinira tradicionalne elemente s modernim detaljima. Mi smo zemlja koja strastveno doživljava nogomet, rekao je veznjak Real Madrida Luka Modrić

VIDEO

To je to, godinama zagovaram da B dres mora izgledati kao A dres. Plavi kvadratići pun su pogodak, rekao je ponajbolji hrvatski dizajner Boris Ljubičić.

Novim dizajnom dresova oduševljeni su i hrvatski nogometaši, ali i navijači, koji u svojim komentarima pišu da su to vizualno najbolji dresovi koje smo do sada imali.

- Mi smo zemlja koja nogomet doživljava iznimno strastveno, a šahovnica na našim dresovima mnogo govori o našoj zemlji i reprezentaciji. Sviđa mi se novi dres jer kombinira tradicionalne elemente s modernim detaljima - kaže Luka Modrić.

Prvi put i plavi dresovi dobili su kvadratiće. To je nešto što je trebalo učiniti i mnogo prije.

- Kvadratići na objema garniturama dresova trebali su biti samo mrvicu veći. Šteta je što se plavi kvadratići neće tako jasno vidjeti na televiziji. Trebalo je napraviti jači kontrast. Moja ideja još od prije su kombinacija plavih i bijelih kvadratića - istaknuo je Ljubičić, dodajući da bi reprezentacije i u ostalim sportovima trebale imati isti ili vrlo sličan dres.

- Po kvadratićima smo najprepoznatljiviji. Hrvatski nogometni dres u svijetu je poznatiji od naše zastave. Čim stranci na TV-u ugledaju dres s kvadratićima, odmah se sjete Hrvatske, a kad vide zastavu, nisam siguran da znaju kojoj državi pripada - istaknuo je Ljubičić.

Za svaki dres korišteno je 18 recikliranih plastičnih boca. Laserski rezane rupe osiguravaju prozračnost na dijelovima tijela na kojima se stvara najviše topline.

Hrvatska će u novom dresu debitirati iduće srijede u osječkom Gradskom vrtu. U prijateljskoj i pripremnoj utakmici za skorašnji Euro u Francuskoj “kockastima” u goste stižu Izraelci.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'Radio je svoj  posao'
NEPOTREBNA SCENA

Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'Radio je svoj posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu
VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika