To je to što me zanima!

Ludilo u Brazilu: Glavnog suca davili, pomoćnog kamenovali

I dok je linijski sudac u Čečeniji uzeo stvar u svoje ruke i napao igrača, suci na amaterskoj utakmici u Brazilu bili su žrtve napada trenera i navijača Internacionala
Vidi originalni članak

Protekla nogometna nedjelja definitivno nije bila dobar dan za suce ako je suditi po incidentima u kojima su djelitelji pravde sudjelovali u Čečeniji, ali i u Brazilu. Nakon što je odjeknula vijest kako je linijski sudac u Čečeniji fizički napao igrača, zbog čega je dobio doživotni izgon iz nogometa, nove luđačke scene dolaze s amaterskog kup turnira u brazilskoj Criciumi.

No tamo su suci ti koji su trpjeli nasilje, a općem metežu na utakmici Internacionala i Sao Defendea, prethodio je propust glavnog suca Edesia Webera, kojim je izazvao kaos.

Weber je s punim pravom kaznio igrača Sao Defendea crvenim kartonom nakon što je šakama oborio protivnika, no začuđujuće isključenje je dodijelio i žrtvi tog incidenta. Taj potez izazvao masovni protest igrača Internacionala, koji su nahrlili na suca. I dok se uspio spasiti pod naletima bijesnih nogometaša, Weberu to nije pošlo za rukom nako što se situacija naizgled smirila kad ga je trener Intera napao i počeo daviti!

Utakmica nije prekinuta, a situacija na terenu je postajala sve teža kad je s tribina doletio kamen, koji je pogodio i srušio linijskog suca. Internacional je naposljetku pobijedio 3-0, a u jeku slavlja navijači su srušili i zaštitnu ogradu. Policija nije evidentirala nikakvo nasilje, a obje momčadi su obećale skupiti novac za srušenu ogradu.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • Hasenfefer 01.05.2013.

    Brazilci su uvijek uvodili prvi inovacije u nogometnu igru. Mislim da bi ovo povećaLO gledanost Nogometa, a suci bi jako promjenili naćin suđenja, Ka Bandić i SDP pošteno Hdz nepošpteno

  • burek. 30.04.2013.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 6 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • mladen3x 30.04.2013.

    Suci su zlo današnjeg nogometa,čim prije uvesti video tehnologiju....

Komentiraj...
Vidi sve komentare