To je to što me zanima!

Luiz Felipe Scolari: Kriv sam! Sve vas molim, oprostite nam

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Ja sam odgovoran za ovaj katastrofalan rezultat. Moja je krivica i tražim oprost od brazilskog naroda, rekao je nakon utakmice brazilski izbornik, Luiz Felipe Scolari
Vidi originalni članak

Najveću katastrofu Brazila, barem u novijem razdoblju, s klupe je 'vodio' brazilski izbornik Luiz Felipe Scolari koji je na klupu 'selecaa' doveden s jednim isključivim razlogom, a to je osvajanje naslova prvaka. Međutim, ono što mu je uspjelo 2002. kada je odveo Brazil do naslova u Japanu i Južnoj Koreji, nije mu pošlo za rukom na brazilskom tlu. U polufinalu je Brazil poražen od Njemačke 1-7, a odmah nakon utakmice Scolari je došao na press konferenciju i preuzeo krivicu na sebe. 

- Ja sam odgovoran za ovaj katastrofalan rezultat. Moja je krivica i tražim oprost od brazilskog naroda. Naravno da krivice ima u cijeloj momčadi, no ja sam taj koji je birao igrače i koji je slagao taktiku. Mi smo dali sve od sebe, ali protiv nas je igrala Njemačka koja je bila apsolutno sjajna. Šokirali su nas na početku i jednostavno nismo znali reagirati i nismo se uspjeli vratiti. Njemačka je bila moćna i nije nam ništa dopustila - rekao je Scolari te dodao:

- Želim poručiti navijačima. Oprostite nam zbog ovoga. Žao nam je što nismo uspjeli doći do finala, ali pokušat ćemo pobijediti u utakmici za treće mjesto - rekao je Scolari. 

S druge pak strane Joachim Löw imao je puno razloga za zadovoljstvo. 

- Šokirali smo Brazilce, oni to nisu očekivali. Žao mi je Scolarija, znam kako se osjeća. To je veliki pritisak. Jako sam sretan zbog Klosea, a Neuer je danas bio senzacionalan. Bila je to naša velika predstava u kojoj je svatko odradio svoj posao fantastično. Moramo ostati fokusirani do finala, a malo poniznosti ne bi bilo loše - izjavio je Löw. 

Idi na 24sata

Komentari 134

  • mrTrobec 10.07.2014.

    Da je kojim slučajem Kolumbijac dobio bi kolumbijsku kravatu

  • 10.07.2014.

    u Brazilu sam gledao tekmu na TV i nakon 3-0 svi su napustili restoran i počelo je plakanje i nacionalna kuknjava... drago mi je da su ih ,,morgenići,, rasturili jer su na prljavu igru i foliranja prošli nas i neke druge škvadre, ali nitko nije očekivao ovo.. želim im da uzmu treće mjesto, a kako reagiraju i ponašaju se kada bilo koja škvadra iz južne amerike igra protiv evropljana to je neobjašnjivo, ovaj poraz je nešto više od nogometa, da ih malo spusti na zemlju. mislili su.. e, mi smo prvaci, pljuvali su po nama i svim evropskim škvadrama i nije mi ih ni malo žao, a da ne pričam kakva je sada atmosfera ovdje u Brazilu, jer potrošili su pustu lovu a dobili su nul,,, sami kažu da je Brazilski nogomet gotov i da se vjerojatno nikada neće oporaviti od ovog ,,fantastičnog,, poraza... ipak im želim da pobijede u borbi za treće mjesto...

  • Erazmo 09.07.2014.

    Nijemci sjajni, ali nema neukusnog trijumfalizma. Brazilaca mi je ipak žao.

Komentiraj...
Vidi sve komentare