To je to što me zanima!

Modrić je najbolji igrač Europe! Uzeo krunu Cristianu Ronaldu

Luka Modrić dobio je dvije nagrade na Uefinoj svečanosti, za najboljeg veznjaka Lige prvaka prošle sezone i za igrača godine. U izboru su osmi put zaredom sudjelovala i 24sata kao jedini hrvatski medij
Vidi originalni članak

Međunarodni dan nestalih osoba posvećujemo svim nestalima u Domovinskom ratu. Još se traga za 1922 ljudi. Ovo su njihove priče.

Kakva je godina iza Luke Modrića!

Prvo nagrada za najboljeg igrača Svjetskog prvenstva nakon srebra s Hrvatskom pa sad i ona za najboljeg igrača Europe prošle sezone u kojoj je s Realom osvojio Ligu prvaka treći put zaredom!

POGLEDAJTE VIDEO

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Uz to je Luka na svečanosti u Monte Carlu, gdje je prije proglašenja individualnih nagrada bio ždrijeb Lige prvaka, dobio i nagradu za najboljeg veznjaka prošle sezone.

- Ponosan sam na ovu veliku nagradu. Želio bih se zahvaliti svima koji su glasovali za mene, suigračima, trenerima... Najveći motiv? Moj otac, on me odveo na prvi trening i naučio da se borim za svoje snove. Njemu dugujem najviše za sve ovo - rekao je Luka Modrić.

POGLEDAJTE VIDEO

24sata i glas za Luku

Uefinog igrača godine biralo je 55 europskih novinara, po jedan iz svake Uefine zemlje članice, plus 80 trenera klubova koji su lani igrali Ligu prvaka i Europsku ligu.

Kao i na proteklih sedam izbora, 24sata bio je jedinio hrvatski medij koji je imao pravo glasa uz talijansku Gazzettu dello Sport, španjolsku Marcu i ostale ugledne europske sportske dnevnike.

Naravno, naš glas otišao je Luki Modriću, koji je iza ostavio Mohameda Salaha (Liverpool) i bivšeg suigrača iz Real Madrida Cristiana Ronalda, koji se nije udostojio ni pojaviti na svečanosti, vjerojatno jer je znao da ovaj put neće osvojiti nagradu koju je u zadnje četiri godine osvajao triput.

BODOVI

  • Modrić 313
  • Ronaldo 223
  • Salah 134

Real je, kao i lani, pokupio sve individualne nagrade: za najboljeg golmana (Keylor Navas), braniča (Sergio Ramos), veznjaka (Luka Modrić) i napadača (Cristiano Ronaldo). Na kraju i za - igrača godine.

Dalić: Ovo je priznanje cijeloj Lukinoj karijeri

Rekao sam već, prema svemu što je pokazao u protekloj sezoni i prema doprinosu koji je dao svojim ekipama, Hrvatskoj i Realu, na putu do povijesnih ostvarenja, Luka je zaslužio sva pojedinačna priznanja koja je do sada dobio, i koja će još, vjerujem, dobiti do kraja godine, rekao je izbornik Zlatko Dalić, prenosi HNS.

- Luka čini svakog suigrača i svaku momčad boljom, a znanjem, vještinom i inteligencijom čini razliku na terenu. Nevjerojatan je uspjeh za jednog Hrvata osvojiti ovakvo priznanje, i iako znam da su njemu najdraži momčadski uspjesi, ova individualna nagrada veliko je priznanje njegovoj cijeloj karijeri, radu i trudu koji je uložio da bi mu danas cijeli nogometni svijet rekao - čestitamo, ti si najbolji nogometaš svijeta u prošloj godini. On to zaista jest, na ponos prvenstveno njemu, a onda i svima nama koji smo imali i imamo privilegiju raditi s njim. Čestitam od srca! - dodao je izbornik.

Čarli: Luka, gdje ćeš sa svim tim nagradama?

Hrvatski reprezentativci čestitali su Luki na nagradi, a možda i najoriginalniju čestitku ostavio je Vedran Ćorluka.

'Najbolji igrač Europe, naš Luka Modrić. Ponosan na svaku minutu provedenu s tobom na terenu... Igrač koji svakog suigrača čini boljim, igrač koji više nema mjesta u kući za silne nagrade koje je primio u posljednje vrijeme. Bravo brate', napisao je Ćorluka koji se nedavno oprostio od reprezentacije.

Uefin igrač godine:

  • sezona 2010./2011. - LEO MESSI

  • sezona 2011./2012. - ANDRES INIESTA

  • sezona 2012./2013. - FRANCK RIBERY

  • sezona 2013./2014. - CRISTIANO RONALDO

  • sezona 2014./2015. - LEO MESSI

  • sezona 2015./2016. - CRISTIANO RONALDO

  • sezona 2016./2017. - CRISTIANO RONALDO

  • sezona 2017./2018. - LUKA MODRIĆ

Idi na 24sata

Komentari 207

  • Baketin 31.08.2018.

    Good Sheperd Luka, uf jebote da ga je netko od ovih uhljeba iz Dinama ili HNSa naučio pravilno kravatu privezat, gdje bi mu bio kraj🤩🤔

  • cok 31.08.2018.

    Bravo . Zasluženo.

  • 31.08.2018.

    Bravo Luka... tako mi je drago, svaka čast.... zasluženo

Komentiraj...
Vidi sve komentare