To je to što me zanima!

Luka van terena mjesec dana: Ante Čačić pozvao Marka Roga

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić mogao bi propustiti sljedeće okupljanje "vatrenih" i utakmice protiv Kosova i Finske zbog ozljede lijevog koljena
Vidi originalni članak

Veznjak Real Madrida Luka Modrić neće biti u konkurenciji za domaću utakmicu "kraljevskog" kluba protiv Eibara na Santiago Bernabéuu (nedjelja, 16:15) zbog ozljede, objavili su prvaci Europe ne navodeći koliko bi dugo Hrvat mogao izbivati s terena.

Prema pisanju španjolske Marce, Modrić će biti out između tri i četiri tjedna.

Kapetan propušta Kosovo i Finsku

Radi se o ozljedi hrskavice lijevog koljena pa je izvjesno da Luka neće biti spreman za okupljanje reprezentacije u ponedjeljak uoči važne reprezentativne akcije i gostovanja kod Kosova (četvrtak, 6. listopada) i Finske (nedjelja, 9. listopada).

Osim Modrića, gostovanje Eibara u Madridu propustit će i Marcelo, Casemiro, Sergio Ramos i Fábio Coentrão. No u sastavu je drugi hrvat u redovima bijelih Mateo Kovačić, koji je sve više u planovima trenera Zinedinea Zidanea.

- Moramo biti na 100 posto i na ovakvim utakmicama. Posjed lopte neće nam značiti pobjedu, trebamo zabiti gol više. Dobro znam gdje sam i što će se dogoditi ako ne napravim sve kako treba - rekao je trener Reala u najavi nedjeljne utakmice.

Ozljeda koju je nemoguće sanirati?

Takva je ozljeda, hrskavice koljena, zapravo povezana s dobi (Luki je 31 godina) i dotrajalosti, istrošenosti 'materijala'. I zapravo nema lijeka.

Hrskavica se istrošila, tu nema povratka, može se samo umiriti mirovanjem ili pogoršati kad je u punom pogonu. A tada postaje jako bolno, upozoravaju liječnici.

Kod igrača kao što je Modrić, stalno u pogonu, na najvišoj razini, dulji odmor (osim ljeta) nije moguć. Uostalom, s tim se tegobama Luka već susretao.

Čačić pozvao Marka Roga

Veznjak Napolija Marko Rog trebao je po prvotnom planu biti u sastavu U21 reprezentacije koju 10. listopada očekuje odlučujuća utakmica za odlazak na EP sljedeće godine protiv Švedske u Trelleborgu, no nakon Modrićeve ozljede Rog je prebačen u A reprezentaciju po odluci izbornika reprezentacije Ante Čačića.

Idi na 24sata

Komentari 82

  • 1955 01.10.2016.

    Zakaj ne igraš pikado a ne nogomet. Valjda vidiš da si ružno pače u nogaču pa te svi gaze.

  • coc30 01.10.2016.

    Koja smo mi država da takva sra...a moramo trpiti, ma gle ti sad ovo...Luka Modrić je ozlijeđen...i sad uz toliko veznjaka ili krilnih napadača koji mogu pokriti vezni red Rakitić, Kovačić, Brozović, Badelj, Caktaš, Pašalić, Perišić, Halilović tebi je glavna zamjena Rog koji ima jednu službenu utakmicu za A reprezentaciju, a svi ovi navedeni imaju prednost pred njim....ma sere mi se na Hrvatsku A reprezentaciju...pa vidite sad zašto velika večina pravih navijača okreće leđa reprezentaciji. Da se razumijemo, nemam ništa protiv Roga, dečko je dobar momak i super igrač/talent, al njegovo vrime tek treba doć....zašto ne bi dobili neki drugi priliku (Halilović, Pašalić, Kovačić, Caktaš) koji su to po godinama i iskustvu zaista i zaslužuli???? Zar mora uvik biti dinamovac-plaćenik da maminjo pokaže budućim investitorima da su dinamovci dobra roba, ma ovo je tako isfucano više da mi se gadi....

  • cudak 1 01.10.2016.

    ma daj ne glumataj tražio je da ga oslobode pa u pitanju su slabe tekme

Komentiraj...
Vidi sve komentare