To je to što me zanima!

Luka, nisi normalan: Ušao je u povijest novim triple-doubleom

Dončić je učinkom u utakmici protiv Chicaga postao prvi Europljanin koji je u najmanje četiri uzastopne utakmice zabio 30 koševa uz 10 skokova i pet asistencija. "Zabavio sam se i tako treba biti", rekao je Luka
Vidi originalni članak

Luka Dončić (20) igra toliko dobro u NBA-u da informacija da je ostvario triple-double više i nije neka novost. Napravio je to, naime, 11. put ove sezone u dresu Dallasa i 19. put u karijeri u pobjedi 118-110 protiv Chicaga.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Slovenski košarkaški reprezentativac ubacio je 38 koševa, dodao 11 skokova i 10 asistencija u 34 minute na parketu American Airlines Centera.

Dončić je postao tek treći igrač i prvi Europljanin od spajanja NBA-a i ABA-e 1976. koji je u najmanje četiri uzastopne utakmice zabio 30 ili više koševa uz 10 ili više skokova i pet ili više asistencija. Druga su dvojica Russell Westbrook i Kevin Durant.

Luka ove sezone u prosjeku zabija 29,4 poena uz 9,7 skokova i 8,9 asistencija, pomažući Mavericksima (omjer 23-13) da se dokopaju play-offa prvi put nakon četiri sezone i na dobrom je putu da postane MVP. Trenutačno je Dallas šesti na Zapadu.

- Sjajan je igrač, a najimpresivnija stvar u njegovoj igri je ponašanje, raspoloživost i spremnost. Protivnici šalju atletski nabijene igrače da ga čuvaju, a on ostane miran - nahvalio ga je trener Rick Carlisle.

- Publika me digla od početka, svi smo bili unutra i igrali smo sjajnu obranu. Zabavio sam se i tako treba biti. Meni je samo važno da pobjeđujemo - rekao je Dončić, teksaški junak.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • mabravo 07.01.2020.

    Sta decko radi sa svojih 20 godina,to nije realno. Konacno ce se i u ovoj zemlji razbiti mit o Drazenu Petrovicu jer je slovenac po svemu uradjenom u dosadasnjoj karijeri u Realu,reprezentaciji i NBA postigao isto sto i Drazen. Zamislite da se Doncicu nesto dogodi (puj puj,daleko bilo) kakva bi legenda postao. Jednostavno svi koji su doziveli tragicnu sudbinu dobiju puno veca priznanja od zivih igraca.

  • bili_os 07.01.2020.

    Sad cekamo za naseg kolegu wwww Šišijev odgovor i njegov tripl dabl-2 kosa, 2 skoka i 2 asistencije.

  • Stiv_Maden 07.01.2020.

    Luka je novi James Bond

Komentiraj...
Vidi sve komentare