To je to što me zanima!

Mika Hakkinen u Zagrebu: Ne postoje prijateljstva u Formuli

Ako sam svojim djelovanjem spasio i jedan život, mislim da sam napravio odličan posao, kaže Hakkinen koji je posjetio Zagreb kao promotor akcije Ako piješ ne vozi
Vidi originalni članak

Schumacher mi je bio najteži i najveći suparnik u karijeri. Uvijek ga je bilo iznimno teško pobijediti, rekao je Mika Hakkinen.

Dvostruki svjetski prvak u Formuli 1 došao je u Zagreb kao globalni promotor akcije 'Ako piješ ne vozi'. Umirovio se prije 12 godina, a danas putuje svijetom ne bi li ohrabrio ljude da se obvežu kako nikada neće piti i voziti.

- Ako sam svojim djelovanjem spasio i samo jedan život, mislim da sam napravio odličan posao - rekao je Mika, koji je i danas vezan uz Formulu 1. Brine se o karijeri Valtterija Bottasa, vozača Williamsa.

- Vjerujem da će biti odličan vozač, no još je mlad, treba mu dati vremena. Pa, meni je trebalo šest godina da ostvarim prvu pobjedu u Formuli 1 - istaknuo je Mika.

U karijeri je 20 puta stajao na najvišem postolju. I jedan je od rijetkih vozača koji su pobjeđivali Michaela Schumachera u njegovim najboljim godinama.

- Nema neke posebne tajne mog uspjeha. Moraš biti dobar vozač i mehaničar, ali i voziti u pravoj momčadi. Kad sam ja počeo voziti u McLarenu, momčad nije blistala, no brzo sam shvatio gdje je problem i postali smo uspješni - rekao je Hakkinen.

Njegovi dvoboji sa Schumacherom obilježili su dugu polovicu devedesetih godina prošlog stoljeća. Dok se Schumacher vratio Formuli 1 sa 41 godinom, Mika nije slijedio njegov put. Sa 33 godine bilo mu je dosta jurnjave.

- Bio sam svjetski prvak, ostvario sam sve što sam htio i zato nisam ni razmišljao o povratku - kaže Hakkinen, priznavši da nije imao puno prijatelja u Formuli 1.

- Prijateljstvo i utrkivanje ne idu zajedno - nasmijao se Hakkinen, koji bi volio da ove sezone i Kimi Raikkonen osvoji svoj drugi naslov.

- Vettel ima najviše izgleda, vozi u sjajnoj momčadi i odličan je vozač. No u F1 sve se brzo okrene, nadam se da će Kimi ugroziti Vettela - istaknuo je Mika, otkrivši zašto su Finci tako dobri vozači.

- Automoto utrke su nacionalni sport u Finskoj. Finci su vrlo strastveni za utrkivanjem. Meni je to kao klincu bilo silno zabavno - objasnio je Hakkinen, čijeg bi sina Huga mogli jednom gledati u Formuli 1.

- Biti F1 vozač sjajan je posao. Ako bude dovoljno dobar ne bih imao ništa protiv da bude dio tog cirkusa. Ali, zasad vozi samo karting.

Idi na 24sata

Komentari 21

  • makshardcore 01.07.2013.

    moj najdraži lik iz F1, izuzetno korektan vozač, žao mi je što nije duže vozio

  • podravlje1 20.06.2013.

    Mika iz vrbika ha ha

  • CommanderEarion 16.06.2013.

    Najbolja su vremena sa Šumijem...pravo rivalstvo ali poslije utrke prijateljstvo!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare