To je to što me zanima!

Ma kakav Chelsea?! Kako je Bjelicu izdao vlastiti jezik...

Nema kalkuliranja niti preskakanja utakmica. Hajrović? Imamo dosta opcija, važan nam je igrač, ali važni su i Kadzior, Šitum... A zapravo je važno jedino da respektiramo suparnika, rekao je Bjelica
Vidi originalni članak

Da Nenad Bjelica nije čovjek od floskula, uvjerili smo se vrlo brzo. Nije se ustručavao priznati kad ga je Dinamo zvao, kao ni da je odbio kad nije mogao doći. Otvoreno je ispričao kako je izbacio plave iz Lige prvaka s bečkom Austrijom samo zato što su ih Hrvati podcjenjivali.

Kad je zakoračio u Maksimir, bez ustezanja obećao je jedno:

- Moja momčad nikad teren nije napustila izviždana! Gubili smo, i teško, ali nikad se nismo predavali, raspadali.

Europsko proljeće nije obećao, ali navodno je pristao na premije u ugovoru samo za taj uspjeh, nikakav ulazak u skupinu ili domaće trofeje. Prezimiti u Europi bio mu je izazov, misija. Znao je recept kako je ostvariti.

DINAMOVA SEZONA Put do europroljeća: Od kratkih rukava pa do magle i snijega...

"Nema kalkuliranja, to vam se često obije o glavu. I bavimo se isključivo idućim suparnikom."

Ha, koliko smo samo puta to čuli od raznih trenera? Možda su i htjeli, ali teško to ide kad te čeka Rudeš, a četiri dana kasnije Fenerbahče. No Bjelica doista tako razmišlja. Bez ikakva kalkuliranja. Izdao ga je - vlastiti jezik.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Naime, na konferenciji za medije uoči Anderlechta stiglo mu je pitanje hoće li čuvati igrače koji imaju dva žuta kartona, da ne dobiju treći, eliminacijski. Poslije presice, trener je u razgovoru s novinarima pitao tko uopće ima dva kartona!?

ZAUSTAVILI GA SAMO BATINAMA Dinamo peti klub, Dani Olmo najbolji dribler Europske lige!

Dogodio mu se Hajrović - koji je zbog gluposti izgubio živce i u naguravanju s Milićem eliminirao se iz prve nokaut utakmice - ali Bjelici ne pada na pamet javno kuditi svoje igrače, pa je hladno rekao:

- Ah, Bože moj, njega neće biti i igrat će netko drugi. Hajrović je za nas jako važan igrač, baš kao Kadzior ili Šitum, imamo dosta opcija za tu sljedeću europsku utakmicu.

DINAMO - ANDERLECHT 0-0 Ma i nula je dobra! Dinamo bez poraza završio europsku jesen

Priča druga: na pitanje ima li kakve želje u ždrijebu, te opasku da je ispao Milan, Bjelica je u kamere Arena Sporta rekao da mu je jedina želja da igrači i svi u klubu tog suparnika respektiraju, a potom je ispalio:

- Pa dobro, Chelsea je tu...

Dakle, uopće nije proučavao moguće suparnike! Jer Chelsea, zna se već dva tjedna, to nije. Osigurao je status nositelja kad i Dinamo.

PUNI K'O BROD Plava blagajna puna je do vrha! Dinamo dosad zaradio 13 mil €

Budi skroman, radi, poštuj suparnika i razmišljaj samo o prvoj idućoj utakmici, postulati su koje je uspio usaditi i igračima. Baš kao Zlatko Dalić 'vatrenima'. I na tom valu jašu dalje.

U nove proljetne pobjede.

Idi na 24sata

Komentari 29

  • Defacto 14.12.2018.

    Sta stvarno mislite da Bjelica ne zna tko je nositelj skupinu a tko nije? To mu je najveci uspijeh ikada ,covjek vjerojatno sanja tablice I iduce protivnike.A ovo se treba citati izmedu redaka ,njegova izjava se nadovezuje sa tweetom Kovacica koji kaze kako bi volio da se modri(dinamo)I blues(Chelsea) nadju u finalu,zato je Bjelica izjavio: "Dobro,Chelsea je tu.."

  • cimerrr 14.12.2018.

    Bjelica ima pravu sportsku filozofiju i ne taktizira,uvijek ide na pobjedu. Ono što je istina je da njegova momčad grize od prve do zadnje minute,nema tu šetača. Izgubiti se može,ali ne i predati i raspasti. Zato bravo Bjelica,usadio je igračima taj super borbeni duh.

  • profi19 14.12.2018.

    Daj nam zürich, ds ih dinamo nabije 4-0

Komentiraj...
Vidi sve komentare