Obavijesti

Sport

Komentari 13

Dinamo peti klub, Dani Olmo najbolji dribler Europske lige!

Dinamo peti klub, Dani Olmo najbolji dribler Europske lige!
1

Samo su četiri kluba skupinu završila uspješnije nego Dinamo, 'plavi' precizniji nego igrači Chelseaja i Arsenala, samo dva kluba primila manje golova, Livaković ispred Reine, Ochoe...

VIDEO

Dinamo je peti najbolji klub Europske lige! Salzburg i Eintracht odradili su skupinu Europske lige bez mrlje, sa svih šest pobjeda. Dinamovih 14 bodova nadmašili su još jedino engleski giganti Arsenal i Chelsea, koji su završili sa po 16.

A Dani Olmo najbolji je dribler EL! Predriblao je suparnike 19 puta, koliko i Loftus-Cheek, ali iz 37 pokušaja, dok je asu Chelseaja trebalo 40 pokušaja. Willian ima 10 od 15 uspješnih driblinga, Hazard i Kovačić 10 od 14..., Hajrović 9 od 23, Oršić 9 od 22...

Olmo je i drugi najfauliraniji igrač Europske lige jer suparnici su ga samo na taj način mogli zaustaviti 20 puta. Ludogorecov Cicinho zaradio je 23 faula.

Zagreb: Dinamo i Anderlecht sastali se u 6. kolu Europske lige

Dinamo je dugo bio u vrhu i po broju golova, ali dvije nule u zadnja dva kola bacila su ga na 11. mjesto. Sevilla je zabila 18, Salzburg i Eintracht po 17, Bayer 16, dok je Dinamo s 11 ispred Lazija, Marseillea, Zenita... Najbolji je strijelac EL Salzburgov napadač Dabbur sa šest pogodaka, Luka Jović iz Eintrachta ima pet, Hajrović je ostao na tri.

Dabbur je i najviše pucao (26 udaraca, 11 u okvir), Higuain je za dva gola potrošio 21 udarac (sedam u okvir), Oršić za dva gola 19 udaraca (deset u okvir), a Toko Ekambi iz Villarreala promašio je čak sedam zicera. Amer Gojak četiri, Gavranović i Oršić po tri...

Put do europroljeća: Od kratkih rukava pa do magle i snijega...
Put do europroljeća: Od kratkih rukava pa do magle i snijega...

Najbolji je asistent EL Stasevič (BATE) sa šest dodavanja za gol, Immobile je ostao na četiri, a od dinamovaca Gavranović na tri. Dok je najviše šansu suigračima servirao - Travnik iz Jabloneca!? On je kreirao 23 prilike, te iza sebe ostavio Williana (Chelsea) s 19, Payeta (Marseille) s 18, Cigankova iz Kijeva (17), Banega i Fortounis imaju po 15, Fabregas 14..., a od dinamovaca Dani Olmo 13.

Pokretanje videa...

02:16

Plavi su treći po preciznosti udarca! Čak 56,92 posto upućenih udaraca išlo je u okvir gola, a samo se Lazio (57,78 %) i Olympiakos (57,14 %) mogu pohvaliti boljom preciznošću. Sevilla je na 50,7 posto, Arsenal točno 50, Chelsea 40,63 posto... Dinamovci su suparnicima uputili 83 udarca na gol (Chelsea 136, Salzburg 119, Leipzig 107...), a četvrti su po broju udaraca u okvir: imaju ih 37, koliko i Bayer, dok Chelsea ima 39, Salzburg 40, a Olympiakos 44.

Zagreb: Dinamo i Anderlecht sastali se u 6. kolu Europske lige

Dinamovci su promašili čak 12 zicera, tek Chelsea (15), Eintracht (14) i Olympiakos (14) više, a četiri su puta pogađali vratnicu ili gredu. Najveći pehist Leipzig uspio je to šest puta.

Plava blagajna puna je do vrha! Dinamo dosad zaradio 13 mil €
Plava blagajna puna je do vrha! Dinamo dosad zaradio 13 mil €

No, samo su Arsenal i Betis (2) primili manje golova nego Dinamo (3), dok ih je Sevilla primila šest, Bayer i Milan po devet, Lazio 11, a najviše, po 16, Dudelange i - Marseille!? Suparnici su u okvir gola plavih uputili tek 14 udaraca, a samo su vrata Slavije (11), Chelseaja (10) i Arsenala (9) bila manje ugrožena u šest utakmica. Rosenborgov je bombardiran 53 puta.

Europa League - Group Stage - Group D - Dinamo Zagreb v RSC Anderlecht

Po broju dodavanja (2028) plavi su pet najlošiji u EL (Chelsea ima 4340), a i po točnosti dodavanja su pri dnu (73,37 posto, dok Chelsea ima 90,83 posto). Samim time i po posjedu lopte (42,85 posto).

Chelsea uvjerljivo najviše dribla (106 uspješnih od 181 pokušaja), Arsenal ima 72-121, Genk 70-140, Anderlecht 64-111, dok su dinamovci uspjeli 52 driblinga od 114 pokušaja.

Kad je ždrijeb Europske lige i koga sve Dinamo može izvući?
Kad je ždrijeb Europske lige i koga sve Dinamo može izvući?

Što se prekršaja tiče, dinamovci su ih načinili 88 (Zürich 102, Chelsea 56) i pretrpjeli 75 (Spartak Moskva 104, BATE 40).

Livaković, Gojak i Stojanović odigrali su maksimalnih 540 minuta, a Livaković je u samom golmanskom vrhu. Obranio je 11 udaraca, što je 78,57 posto udaraca na gol Dinama. Od golmana koji su branili u barem četiri susreta, uspješniji su jedino Betisov Robles (11 obrana, 100 posto), Zenitov Lunev (24 obrane, 88,89 %, te Kepa iz Chelseaja (šest obrana, 85,71 %) i Trapp iz Eintrachta (18 obrana, 81,82 %). Daleko su iza ostali Pepe Reina, Ochoa, Proto... i Karius.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

VIDEO Trener Fenera: Napali su i mog sina, udarili ga u glavu! Evo kako izgleda Livaković...
KAOS U TURSKOJ

VIDEO Trener Fenera: Napali su i mog sina, udarili ga u glavu! Evo kako izgleda Livaković...

Nigerijac je postao pravi heroj Fenerbahčea, a nakon povratka u Istanbul igrače Fenera dočekala je vojska navijača koja je u nekoliko navrata skandirala ime hrabrog Nigerijca

EKSKLUZIVNO Prve fotografije 'vatrenih' u novim dresovima!
ZVIJEZDE NA SNIMANJU

EKSKLUZIVNO Prve fotografije 'vatrenih' u novim dresovima!

Gvardiol, Pjaca i Labrović imaju sponzorske obveze, u domaćem dresu za Europsko prvenstvo pozirali su na odmorištu na autocesti A4 u Sesvetama
Poruka Livaji na transparentu u Splitu: 'Dok titula putuje prema Učkoj, ti ladiš jaja u Grčkoj...'
NISU ZADOVOLJNI

Poruka Livaji na transparentu u Splitu: 'Dok titula putuje prema Učkoj, ti ladiš jaja u Grčkoj...'

'Bili' su porazom kod kuće malo izgubili korak za vodećom Rijekom, a kapetan Livaja je nakon toga otišao na odmor u Grčku što su mu neki od navijača očito zamjerili