To je to što me zanima!

Ma neće nitko skužit': Villareal Bukovčan, Brighton Koledinec

Japanci su kopirali sve što su mogli i postali velesila. Danas isto rade Kinezi, a ako je to formula onda velike stvari čekaju NK Bukovčan 27, Jadran Galeb iz Koledinca i gibraltarsku Bocu
Vidi originalni članak

Najteže je bit originalan, svoj i uspješan. Društvo sa Facebook stranice Nogometne Ikone za to je našlo dosta nogometno-dizajnerskih dokaza.

Na naslovnoj slici vidite grbove dvojnike. NK Bukovčan 27 iz Malog Bukovca kraj Ludbrega je Villareal, NK Ajax iz Komarnice Ludbreške je isti imenjak iz Amsterdama (hrvatski je Ajax osnovan 1974., ne znamo tko je koga kopirao), a NK Jadran Galeb Koledinec-Kuzminec je naša verzija Brighton & Hove Albiona.

Postoji i NK Dinamo iz Kapela Dvora, a grb je nekako poznat. Slična je situacija i kod grba Pitomače.

Nisu samo Hrvati vješti u kopiranju. Društvo iz Gibraltara odlučilo je svoj klub nazvati Football Club Boca Juniors Gibraltar, a ako grba su se živi izmučili:

Ozbiljan, profesionalni klub iz Bolivije zove se Real Potosi. Ljudi su Prva liga, a ne ide im loše ni u Paintu...

Kopiranjem do uštede... Primjera je na desetke. Klik na gornji link 'Nogometne ikone' i bacite oko... Autorska prava kleče i plaču.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • Mato Treger 29.06.2019.

    Kod nas te tradicije nema jer su komunisti ukinuli sve klubove i sportska društva u Hrvatskoj pa i Srbiji osim Hajduka...

  • maksip24 28.06.2019.

    Ima toga puno vani.. Liverpool, Barcelona, Real Madriz, Juventus..

  • Racionalnogledajuci 28.06.2019.

    Prije bi rekao da je dinamo kopirao grb od pitomace,jer Nk pitomaca je klub nastao 1921,a prvi put je FD dinamo ime se pojavilo 45,tako da nisu mogli imati grb koji sad imaju.Jedino logicno rjesenje racionalno razmisljajuci je obrnuto tvomu,ali nije lose ovakvo nesto procitati sve pohvale.

Komentiraj...
Vidi sve komentare